Evenimentul Zilei > Politica > Reforma în PSD. Eșalonul doi ieșe în față. Aurelian Bădulescu își anunță candidatura la Primaria Sector 5
Reforma în PSD. Eșalonul doi ieșe în față. Aurelian Bădulescu își anunță candidatura la Primaria Sector 5

Reforma în PSD. Eșalonul doi ieșe în față. Aurelian Bădulescu își anunță candidatura la Primaria Sector 5

Rezultatele alegerilor din 26 mai au reprezentat o lovitură durăpentru PSD, electoratul sancționând derapajele din ultimii doi ale vechii conducerii social-democrate.

Astfel, PSD a pierdut din 2016 până în prezent mai bine 50% din electoratul care-i votase cu doi și jumătate înainte. La europarlametare, PSD a pierdut marile orașe și publicul de stângă mai sofisticat, care are nevoie pe lângă pâine și circ și de altceva.

 

Acum partidul trece prin spasmele unor schimbări de gardă iar cei din eșalonul doi realizează că lucrurile nu pot continua așa. Cel mai mare partid din România are nevoie de o schimbare radicală, de oameni noi dar mai ales de oameni pregătiți care să prezinte garanții la alegerile locale și parlamentare din 2020, susțin surse din partid.

 

Prima voce din noul val este Aurelian Bădulescu, viceprimarul Capitalei care și-a anunțat candidatura pentru Primăria Sectorului 5. Deși Sectorul 5 are un primar PSD, Bădulescu nu se ferește să vorbească despre situația reală de la primăria condusă de Daniel Florea: Deși a trecut doar o lună de când ne-au bătut de ne-au ascultat cu urechea tinerii liberi de la USR și colegii mai vechi ai domnului Florea de la PNL, căci dânsul vine din PDL, iată că vedem pe primarul căruia acum vreo două luni Miliția îi răscolea, în urma unei percheziții,  prin birouri, intrând la greu pentru a putea candida și a prinde un loc în conducerea PSD. Colegii din Consiliul General, de la PNL, îi spun "primarul zero".

Eu nu pot să nu remarc acest tupeu al domnului Florea de a candida la alegerile din 28 iunie decât ca o imensă, imensă lipsă de respect față de cetățenii Sectorului 5. În schimb, vreau să vă anunț și un lucru bun: stimați cetățeni, blestemul Sectorului 5 se va ridica începând din luna iunie 2020, când eu voi fi primarul vostru",  a declarat Aurelian Bădulescu pentru București FM.

Această mișcare reformatoare este foarte prezentă în partid iar în viitor se anunță și alte mișcări asemănătoare cu cea a lui Aurelian Bădulescu.

 

Declarațiile lui Bădulescu survin în contextul în care Daniel Florea, actualul primar al Sectorului 5, a fost reconfirmat, ieri, în funcția de președinte al Organizației PSD Sector 5, cu unanimitate de voturi!