Cele două caziere judiciare au fost emise pe data de 10 ianuarie 2019. 

Cazierul Liei Olguța Vasilescu a fost emis de Inspectoratul de Poliție al Județului Dolj, iar certificatul de cazier judiciar al lui Mircea Drăghici a fost emis de Direcția Generală de Poliție a Municipiului București.

Președintele Klaus Iohannis și-a motivat, joi, refuzul numirilor celor doi în fruntea ministerelor Turismului și Dezvoltare.

În argumentaţia sa, preşedintele Iohannis invocă incidenţa dispoziţiilor art. 85 alin. (2) şi ale art. 105 din Constituţie, precum şi a celor ale art. 2 din Legea nr. 90/2001 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului României şi a ministerelor, potrivit cărora pot fi membri ai Guvernului persoanele care au cetăţenia română şi domiciliul în ţară, se bucură de exerciţiul drepturilor electorale, nu au suferit condamnări penale şi nu se găsesc în unul dintre cazurile de incompatibilitate prevăzute în cartea I titlul IV din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările şi completările ulterioare, şi jurisprudenţa Curţii Constituţionale.

 

Te-ar putea interesa și: