Evenimentul Zilei > Actualitate > PSD Constanța „doarme” liniștit, nederanjat de campania electorală
PSD Constanța „doarme” liniștit, nederanjat de campania electorală

PSD Constanța „doarme” liniștit, nederanjat de campania electorală

Constanța, județul în care alegerile prezidențiale nu au fost niciodată câștigate de un candidat social democrat, cu excepția anului 2000 când cetățenii au avut de ales între Ion Iliescu și C.V. Tudor, pare desprinsă de restul țării. În afară de câteva bannere și panouri pe care sunt lipite chipurile candidaților, campania electorală nu dă semne să se urnească. La poliția județeană nu s-a înregistrat niciun incident.

 „Locomotiva” PSD Constanța, primarul Radu Mazăre, a fost sfătuit să-și vadă de treburile lui cu justiția, fiind înlăturat astfel, elegant, de liderul partidului, Victor Ponta. Nicușor Constantinescu, cel care altădată bătea județul în lung și în lat, tunând și fulgerând împotriva „dușmanilor partidului”, se tratează în SUA, departe de ochii DNA. Cel „rugat” de premier să-i coordoneze campania electorală la Constanța este senatorul Nicolae Moga. Mai puțin conflictual decât Mazăre, senatorul PSD a decis desfășurarea unei campanii electorale oneste.

Ieșirea din „adormire” , în turul doi

Au mai fost tentative din partea pesediștilor din eșalonul doi să umple presa locală cu „informații bombă” despre Klaus Iohannis sau Elena Udrea. Se aude însă că Nicolae Moga a aruncat „probele” la gunoi, spre marea dezamăgire a „strategilor”. „Ce fel de campanie e asta? Dacă o vom continua la maniera asta, sigur pierdem. Oamenii așteaptă câte ceva de la noi și noi lipim afișe”, comentează, supărat, un vechi vicepreședinte care răspunde de sudul județului. Moga le-a interzis și primarilor să-i momească pe alegători cu mici, bere, găleți etc. Ieșirea din „adormire” va fi comandată pentru turul al doilea al prezidențialelor. Victor Ponta va descinde la Constanța pe 10 noiembrie „când va inaugura niște obiective majore din județ”. Deocamdată, singurul nelipsit de la toate evenimentele, politice sau nu, este Moga. Dai peste el unde nici nu te aștepți. În discotecile de la țară, unde se întreține, noaptea, cu tinerii petrecăreți, la inaugurarea primului sistem de alimentare cu gaze într-un sat, urcă pe primul feribot care face legătura între Constanța și Georgia, vorbește apoi, de pe o navă de pasageri ancorată în port, despre turismul de croazieră. Încheie protocol de colaborare cu Partida Romilor Constanța și se transformă apoi în membrul al juriului la festivalul de artă culinară turcească din celălalt colț al județului. Și, printre amabilități, nu uită să aducă vorba despre proiectele aprobate pentru Constanța de guvernul lui Ponta.