Evenimentul Zilei > Politica > PSD consideră drept „incalificabile” acuzațiile lui Klaus Iohannis cu privire la majoritatea parlamentară
PSD consideră drept „incalificabile” acuzațiile lui Klaus Iohannis cu privire la majoritatea parlamentară

PSD consideră drept „incalificabile” acuzațiile lui Klaus Iohannis cu privire la majoritatea parlamentară

Partidul Social Democrat consideră drept „incalificabile” acuzațiile președintelui României în legătură cu majoritatea parlamentară care a aprobat prelungirea stării de urgenţă „în condiţiile respectării drepturilor omului, a Constituţiei, a transparenţei faţă de cetăţeni”.

PSD a emis un comunicat, după ce Klaus Iohannis a criticat, joi, faptul că majoritatea parlamentară a votat mai multe măsuri în contextul decretului privind prelungirea stării de urgenţă, afirmând că „este complet imoral să se pună pe umerii generaţiei tinere factura de mâine a unor măsuri aberante promovate de nişte iresponsabili”.

„Preşedintele Iohannis a fost ales ca să îi slujească pe cetăţeni, nu ca să acopere hoţiile Guvernului său. PSD apreciază drept incalificabile acuzaţiile exprimate de preşedintele Iohannis cu privire la majoritatea parlamentară care a aprobat prelungirea stării de urgenţă în condiţiile respectării drepturilor omului, a Constituţiei, a transparenţei faţă de cetăţeni.

Toate partidele politice, cu excepţia PNL, au criticat Guvernul pentru modul haotic în care a gestionat criza generată de pandemia de coronavirus. Preşedintele este supărat că Parlamentul doreşte ordine în toate aceste ordonanţe militare, emise la miez de noapte şi care se bat cap în cap.

Preşedintele este supărat că Parlamentul, la fel ca toţi cetăţenii acestei ţări, doreşte transparenţa comunicărilor privind situaţia exactă şi în timp real a evoluţiei COVID-19 pe teritoriul ţării. De ce? Nu este normal ca toţi românii să ştie aceste lucruri?

Este ceva de ascuns în legătură cu aceste achiziţii? Este ceva ce preşedintele Iohannis nu doreşte să se afle despre achiziţiile făcute de Guvern? PSD îi atrage atenţia preşedintelui Klaus Iohannis să nu confunde ‘responsabilizarea’ cu ‘împovărarea’.

A cere Guvernului să fie transparent, să informeze corect populaţia şi să fie atent cu banul public nu înseamnă ‘împovărare’, ci ‘responsabilizare’ faţă de cetăţenii români. Doar în dictatură, transparenţa şi informarea cetăţenilor cu privire la cheltuielile publice reprezintă o ‘împovărare’ pentru decidenţi”, a fost reacția celor de la PSD.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: