”PNL face proba ipocriziei sale politice absolut dizgrațioase, pentru că nu doar că s-a opus legii dării în plată, ci chiar o contestă și la CCR, deși în 2016, o votase! Practic BLOCHEAZĂ promulgarea și aplicarea ei!”, atacă PSD, pe Facebook.

”Singura diferență față de 2016 este că acum inițiatorul legii, senatorul Daniel Zamfir, e membru al PSD.

Legea era bună în 2016, atunci când Daniel Zamfir era membru PNL! Acum când este la PSD, nu mai este bună, că aduce beneficii de imagine PSD.

Cu alte cuvinte PNL nu votează pentru interesul și pentru binele oamenilor ci strict mercantil în funcție de ce poate câștiga electoral ca partid sau ce pagube poate produce partidului advers”, afirmă social democrații.

”Aceasta este mentalitatea anacronică, retrogradă, a PNL care împiedică/întârzie multe dintre inițiativele legislative bune din Parlament să devină realitate.

Legea dării în plată este așteptată de sute de mii de oameni care sunt împovărați de creditele bancare-în special de cele luate în franci elvețieni – și pentru care legea oferă o soluție; posibilitatea de a da în plată imobilele, în vederea stingerii împrumuturilor bancare.

Evident nici nu este o lege populistă, după cum absurd punea eticheta Iohannis pe proiectele votate de Parlament pentru a sprijini oamenii și economia în această perioadă a stării de urgență”, scrie, în concluzie, PSD: