PSD are un complex de superioritate. Ceea ce-i explicabil pentru un partid ale cărui rădăcini vin dinainte de 1989. Numai că-i cam mic.
Vorbeam aseară cu cineva despre șansele PSD la prezidențiale. Spunea că ar trebui să se orienteze spre locul trei. Adică să piardă, dar cu glorie. Eram de acord.
PSD are nevoie de o mișcare deșteaptă. Mult mai deșteaptă decât Viorica Dăncilă. Ceva la care să spui Uau!
După care concluzionam că Dăncilă&Co au o problemă de narcisism. Politic și nu numai.
Prietenul meu îmi spunea că Orlando Teodorovici va fi candidatul la președinție din partea social-democraților. Că ar fi fost mai bine să candideze Mihai Fifor.
Aici ne-am despărțit. Teodorovici, Fifor, tot un drac!
Eu i-am spus că dacă fac asta arată că n-au priceput nimic. Că dacă vor să facă o figură frumoasă, să înceapă reconstrucția partidului, ar trebui să propună un român extrem de cunoscut în Occident (altul decât Ion Țiriac) sau din afara nomenclaturii actuale (altul decât eternul Ioan Aurel Pop).
În nici un caz pe Vasile Dâncu, pentru că asta chiar ar însemna că Florian Coldea e mai șmecher decât prevede statutul cadrelor militare. De fapt, se aplică la amândoi…
Da, dar e o problemă de narcisism, insista interlocutorul meu.
Știu, problema este că și cu narcisismul ăsta trebuie să ai grijă. Că dacă este prea mic, nu impresionează nici măcar o fetișcană de liceu, darmite un primar trecut prin vreo 10-15 campanii electorale.
NARCISÍSM s. n. Atenție excesivă față de propria persoană fizică; dragoste, admirație, adesea patologică, față de propria persoană; dragoste de sine. – Din fr. narcissisme.
Mitul lui Narcis/Mitologie : Deși era înconjurat de dragostea și admirația celor care îl întâlneau, Narcis rămânea indiferent la atențiile și propunerile amoroase. De frumosul tânăr s-a îndrăgostit nebunește nimfa Echo, însă și ea a fost respinsă și s-a stins de durere, văzând că dragostea ei nu era împărtășită. Nemesis hotărăște să îl pedepsească pe Narcis, făcându-l să își vadă chipul în apa unui izvor. Tânărul s-a îndrăgostit de acea imagine, murind de durere, fiindcă nu ajungea la tânărul din apă.