Toată ziua de ieri, până spre seară, la sediul PSD, de pe Șoseaua Kiseleff, din Capitală, au trecut doar câțiva dintre membrii marcanți ai partidului de guvernământ.

Au fost, pe rând, Liviu Dragnea, secretarul general Andrei Dolineaschi, Dan Șova, suspendat din funcțiile deținute în partid, și purtătoarea de cuvânt a PSD, Gabriela Vrânceanu Firea.

Ultima, îmbrăcată întro rochie lungă și neagră, cu mâneci albe, a susținut două scurte conferințe de presă. În rest, liniște suspectă, la sediul central al PSD. Oamenii partidului își fac de lucru prin birouri.

Pe la colțuri se șușotea că lupta e strânsă, în ciuda sondajelor de casă care îl dădeau pe Victor Ponta câștigător sigur. Procentul vehiculat prin culise era de 51% la 49%, în favoarea prezidențiabilului PSD. Ziariștii mai matinali au primit o atenție, sub formă de pizza, de la partid. În foișorul din spatele clădirii a fost un loc de socializare amenajat special pentru ei, dar care a fost repede abandonat din cauza frigului. Bodyguarzii unei firme de pază care i-a verificat meticulos pe reporteri.


REZULTATE EXIT POLL alegeri prezidenţiale 2014, turul II. Află procentele lui Victor Ponta şi Klaus Iohannis de pe evz.ro


Curtea, plină de ziariști

Spre seară, fripturi de pui și vită, cu garnitură de cartofi cu rozmarin la cuptor și un sote de legume de post au mai înviorat atmosfera. În comparație cu alte alegeri, înainte de primul exit-poll, atmosfera din Kiseleff nu era deloc una efervescentă. Mădălin Voicu a trecut și el pe a sediul PSD. „Sunt la a treisprezecea campanie. Nu mai pot să fac estimări. Problemele mele nu sunt emoționale, ci de organizare!”, a declarat Voicu, care a venit cu o eșarfă albastră la gât și cămașa scoasă, șmecherește, din pantaloni.

În anticamera uneia dintre cele două săli destinate conferințelor de presă este atâta fum încât imensele postere de pe pereți, înfățișându-l pe Ponta pe stadion sau dând declarații, se văd ca prin ceață. Curtea clădirii din Kiseleff a fost plină de care tv și ziariști. Pe partea frontală a clădirii este amplasat un ecran imens, setat pe România TV, sau Antena 3. Niciun simpatizant al partidului nu-și făcuse apariția înainte de ora 20.00. De teamă să nu se bucure prea repede, lideri marcanți ai PSD au preferat să aștepte primele rezultate înainte de a face declarații. Singurul care s-a aventurat să dea un pronostic a fost Dan Șova, care a declarat pentru EVZ că scorul va fi: 53% la 47% în favoarea lui Ponta. „Ăsta-i chiar un pronostic pesimist”, a spus Șova. Cu puțin timp înainte de ora 21.0 a sosit și Victor Ponta cu Daciana Sârbu. La sediul PSD au mai venit Călin Popescu Tăriceanu cu membri PLR dar și Mircea Geoană.

Nu au renunțat la violet

Cuplul Ponta nu a renunțat nici în turul decisiv al alegerilor la culoarea violet. Candidatul PSD a purtat o cravată în această nuanță, iar soția, Daciana Sârbu, un palton violet. Ei au venit la secția de votare aflată în apropierea sediului central al PSD, din Bulevardul Kiseleff, împreună cu cei doi copii, Irina și Andrei, care i-au „ajutat” să introducă buletinele de vot în urnă. „Dumnezeu o să țină cu noi”, a spus Victor Ponta. „Îmi doresc să ne aducă Dumnezeu mai multă liniște. Sunt emoționată și sunt convinsă că o să fie o zi bună”, l-a completat Daciana Sârbu. Ponta a mai spus că a votat fiind conștient de „responsabilitatea pe care o va avea”. „Azi am votat ca toată mamele și bunicii să trăiască într-o lume mai bună, copiii să poată să învețe să aibă un viitor în România. Am votat pentru convingerea mea că după 25 de ani de tranziție nu o să mai fim o generație în tranziție. Sunt foarte încrezător, foarte responsabil și conștient de responsabilitatea pe care o să o am”. La fel ca la primul tur, familia Ponta a fost însoțită de primarul general Sorin Oprescu.


REZULTATE EXIT POLL alegeri prezidenţiale 2014, turul II. Află procentele lui Victor Ponta şi Klaus Iohannis de pe evz.ro


REZULTATE EXIT-POLL TURUL II şi  REZULTATE FINALE ALEGERI PREZIDENȚIALE, pe evz.ro

De asemenea, pe evz.ro poți afla cel mai simplu si rapid rezultatele votului din turul 2 de scrutin al acestor alegeri prezidențiale. Află pe evz.ro cum s-a votat în fiecare județ.

Rămâi pe evz.ro pentru a afla și cele mai importante știri ale acestor zile, declarațiile candidaților, incidentele electorale și rezultate alegeri prezidentiale 2014.

 
 

EVZ îţi prezintă cele mai importante ştiri şi analize despre alegerile prezidenţiale din 2014.  Cel mai bun portal de stiri va transmite in timp real rezultate turului 2 al alegerilor prezidentiale 2014.

EVZ.RO vă prezintă cele mai importante știri despre ALEGERILE PREZIDENȚIALE 2014.