Cazuri incredibile detrafic de persoane şi trafic de minori au descoperit polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti și procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bucureşti. Aceștia au efectuat, cu sprijinul S.C.C.O. Teleorman și Dâmboviţa, 12 percheziţii domiciliare pentru destructurarea a două grupări infracţionale care acționau în Capitală și în județele limitrofe.

Anchetatorii spun că, în perioada 2012 – 2014, membrii grupărilor ar fi recrutat, transportat, lipsit de libertate, cazat şi găzduit mai multe victime, minore şi majore, în scopul exploatării sexuale a acestora prin obligarea la practicarea prostituţiei.

Membrii grupărilor recrutau victimele prin violenţă sau le preluau de la alţi suspecţi, apoi le obligau să practice prostituţia. Unele dintre victime erau, apoi, plasate, contra cost, altor traficanţi care, la rândul lor, prin ameninţări şi violenţe, le obligau să practice prostituţia în folosul lor.

Unul din membrii grupării era angajat la un centru de plasament din municipiul Bucureşti.
În urma efectuării percheziţiilor a fost depistată o minoră, în vârstă de 15 ani, cazată la o adresă a suspecţilor.

Procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Bucureşti au dispus măsura preventivă a reţinerii faţă de zece suspecți, urmând a fi sesizat Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă. De asemenea, faţă de doi suspecți a fost dispusă măsura obligării de a nu părăsi ţara.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale – I.G.P.R..
    
    

Te-ar putea interesa și: