Vicepreşedintele Sindicatului "Muntele", Cristian Iştoc, spune că au protestat doar colegi de-ai săi care ieşiseră din schimbul de noapte sau urmau să înceapă lucrul abia în schimbul ll. Protestul a durat mai bine de cinci ore. "Complexul Energetic Hunedoara nu este lăsat să activeze pe piaţa liberă a energiei. O măsură simplă, cum ar fi includerea Porţilor de Fier I în acest complex ne-ar ajuta să devenim competitivi pe piaţă. În plus, administraţia Termocentralei doreşte să diminueze drepturile salariale ale angajaţilor, în condiţiile în care retribuţiile noastre sunt cuprinse între 1.100 şi 1.800 de lei.", adaugă Iştoc.

Cer mix energetic
Preşedintele Sindicatului "Muntele", Petre Nica, spune că România este singura ţară din Uniunea Europeană care nu şi-a trecut capacităţile de producţie pe principiul mixului energetic. "Huila este o resursă scumpă de energie, dar este una strategică. În ziua de azi, ca să fii competitiv pe piaţa energiei, trebuie să au minimum două surse de producere a energiei pe care să le foloseşti în funcţie de nevoile fiecărui moment. La componenţa sa actuală CEH produce 5 la sută din necesarul de energie al României, dar poate produce şi de două ori mai mult"
O altă nemulţumire a sindicaliştilor este legată de blocajul în care se află negocierile pentru noile contracte colective de muncă.
Protestul din această dimineaţă a încetat după ce liderii sindicali ai minerilor şi energeticienilor au fost invitaţi la o discuţie cu ministrul-delegat pentru energie, Răzvan Niculescu, programată să aibă loc luni, la Bucureşti.