Federația a anunțat că. în urma protestelor din 7 septembrie, ministrul Justiției Tudorel Toader, a reacționat prin „de a dezinforma opinia publică referitor la nemulţumirile angajaţilor penitenciarelor care protestează pretinzând că, subit, condiţiile din penitenciare s-au îmbunătăţit, deşi volumul investiţiilor în penitenciare a scăzut drastic în mandatul domniei sale, de la 42 de milioane de lei la 25 de milioane de lei in 2018 faţă de 2017, după ce fusese înjumătăţit în 2017 faţă de 2016”.

Federația a anunțat printr-un comunicat că în perioada 19 septembrie – 3 octombrie vor urma noi proteste în stradă. 

În 19 septembrie vor fi proteste la Penitenciarul Bacău, Penitenciarul Spital Târgu Ocna, Penitenciarul Târgu Jiu și Penitenciarul Iași.

„Până în prezent, singura reacţie a ministrului Tudorel Toader a fost aceea de a dezinforma opinia publică referitor la nemulţumirile angajaţilor penitenciarelor care protestează pretinzând că, subit, condiţiile din penitenciare s-au îmbunătăţit, deşi volumul investiţiilor în penitenciare a scăzut drastic în mandatul domniei sale, de la 42 de milioane de lei la 25 de milioane de lei in 2018 faţă de 2017, după ce fusese înjumătăţit în 2017 faţă de 2016. Ministrul se poartă de parcă n-ar fi coordonatorul penitenciarelor de aproape 2 ani, lansând, în replică, teme false şi pretinzând c-ar fi descoperit brusc că avem prea multe drepturi precum cele la decontarea transportului, la şi de la locul de muncă, majoritatea penitenciarelor fiind în afară localităţilor urbane, ori la locuinţă de serviciu, majoritatea absolvenţilor fiind repartizaţi în alte localităţi decât cele de domiciliu. Mai pretinde ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, că legea nu trebuie respectată şi că poate să ne fure prin semnătura domniei sale şi la plata orelor suplimentare, un drept câştigat abia în 2018 pentru angajaţii din penitenciare prin efortul sindicatelor. Motiv pentru care am şi sesizat luna trecută Parchetul pentru un nou abuz în serviciu în sarcina domnului Toader şi am cerut anularea în instanţă a acestui ordin ilegal. Aşa reacţionează un sinecurist de profesie, care are venituri de aproape 60.000 de lei pe lună (nu, nu este o greşeală), conform propriei declaraţii de avere”, a declarat liderul FSANP, Sorin Dumitrașcu, informează ziaruldeiasi.ro

Lista revendicărilor va cuprinde: condiții de lucru mai bune, plata orelor suplimentare restante, eliminarea discriminărilor salariale, aprobarea Statulului polițistului de penitenciare, încetarea abuzului asupra pensionarilor și plata integrală a orelor suplimentare curente.

 

Te-ar putea interesa și: