Evenimentul Zilei > International > Proteste de amploare în Myanmar. Populația nu este de acord cu lovitura de stat militară
Proteste de amploare în Myanmar. Populația nu este de acord cu lovitura de stat militară

Proteste de amploare în Myanmar. Populația nu este de acord cu lovitura de stat militară

Peste o mie de persoane manifestau duminică la Yangon, capitala economică a Myanmarului, împotriva loviturii de stat militare de la 1 februarie care a înlăturat guvernul civil condus de Aung San Suu Kyi, potrivit corespondenţilor agenţiei France Presse aflaţi la faţa locului.

Proteste de amploare în Myanmar. Peste o mie de persoane manifestau duminică la Yangon, capitala economică a Myanmarului, împotriva loviturii de stat militare de la 1 februarie care a înlăturat guvernul civil condus de Aung San Suu Kyi, potrivit corespondenţilor agenţiei France Presse aflaţi la faţa locului.

Trupe speciale de poliţie au fost amplasate în număr mare în vecinătatea universităţii din Yangon, unde avea loc manifestaţia.

Proteste de amploare în Myanmar

„Vom continua să ne adunăm până când vom obţine democraţia. Jos dictatura!”, a declarat Myo Win, un manifestant.

Până la jumătatea dimineţii, circa 100 de persoane se adunaseră şi în oraşul-port Mawlamyine, în sud-est, iar studenţii şi medicii se adunau în oraşul Mandalay, în centrul ţării, potrivit Reuters.

Sâmbătă, mai multe mii de persoane au ieşit să protesteze la Yangon, cea mai amplă manifestaţie care a avut loc până acum în Myanmar după puciul de luni.

Cenzura continua duminică şi ţara se confrunta cu importante întreruperi ale internetului.

Accesul la Facebook și Twitter, blocat în Myanmar. Așa arată cenzura în anul 2021

Accesul la Facebook, principalul mijloc de comunicare pentru milioane de birmani, precum şi la reţelele Twitter şi Instagram era în continuare restrâns.

Fostul lider de facto al Myanmarului, Aung San Suu Kyi, înlăturată de la putere luni în urma unei lovituri de stat, se află „în arest la domiciliu” în capitala Naypyidaw şi este „în stare de sănătate bună”, a anunţat un purtător de cuvânt al partidului său, Liga Naţională pentru Democraţie, citat de AFP, scrie Agerpres