Evenimentul Zilei > Social > Protestatarii din Piața Victoriei și-au amintit de 10 august cu un scandal de pomină. Mălin Bot, umilit și repudiat de foștii camarazi. VIDEO
Protestatarii din Piața Victoriei și-au amintit de 10 august cu un scandal de pomină. Mălin Bot, umilit și repudiat de foștii camarazi. VIDEO

Protestatarii din Piața Victoriei și-au amintit de 10 august cu un scandal de pomină. Mălin Bot, umilit și repudiat de foștii camarazi. VIDEO

Câțiva protestatari de profesie au mers, în această miercuri, în Piața Victoriei, pentru a marca patru ani de la protestul violent din 2018. Cu toate astea, jurnalistul Mălin Bot a intrat în scandal cu mai multe persoane, iar evenimentul a luat o întorsătură neașteptată.

Mai multe persoane s-au strâns miercuri, 10 august, în Piața Victoriei, pentru a comemora patru ani de la protestul violent din 2018. Nici fostul jurnalist Mălin Bot, nu a lipsit de la eveniment, dar activiștii l-au umplut de făină.

În jurul orei 19, doi activiști #rezist, Angi Șerban și Sandu Matei, deveniți cunoscuți la protestele din perioada 2017-2019, l-au gonit pe Mălin Bot din Piața Victoriei.

După un schimb de replici de față cu jandarmii, Angi Șerban i-a turnat o pungă cu făină în cap lui Mălin Bot. Fostul jurnalist a declarat că va merge la poliție pentru a depune plângere.

Cunoscut pentru că dramatizează în situațiile în care el însuși provoacă scandalul, Bot s-a plâns de această dată că i-a fost stricată aparatura cu care filma. Acuzație care nu stă în picioare, ținând cont de faptul că respectivul echipament, produs de Nikon, rezistă și la apă.

Mălin Bot și Sandu Matei au confiscat evenimentul din 10 august 2018

 

Nicolae Ciucă, despre protestul din 2018

Nicolae Ciucă a declarat, la începutul ședinței de guvern, că cei responsabili pentru represiunea împotriva manifestanților, la protestul din urmă cu patru ani, vor fi pedepsiți conform legii.

Pe 10 august 2018, aproximativ 100.000 de oameni s-au strâns în Piața Victoriei pentru a prostesta împotriva Guvernului condus de Viorica Dăncilă. Jandarmii au folosit gaze lacrimogene și tunuri cu apă împotriva românilor. În urma violențelor din 10 august, peste 700 de oameni au făcut plângeri penale și au reclamat că au fost loviți de jandarmi sau că au inhalat gaze lacrimogene.

„Cei vinovați pentru evenimentele de acum 4 ani trebuie să răspundă în fața legii. Jandarmeria este o instituție fundamentală în arhitectura statului român și ia toate măsurile necesare pentru siguranța cetățeanului. Cei care se fac vinovați de abuz în exercitarea funcției, însă, vor trebui trași la răspundere”, a declarat Nicolae Ciucă la începutul ședinței de guvern.

După patru ani, cercetările sunt departe de a fi încheiate. În urmă cu puțin timp, procurorul general Gabriela Scutea a spus că nu poate avansa un termen de soluționare a Dosarului 10 august, mai ales că este și vacanță judecătorească. Cu toate astea, Nicolae Ciucă le-a garantat oamenilor că vinovații vor fi pedepsiți pentru cele întâmplate, potrivit stiripesurse.ro