Evenimentul ZileiInternationalProtestatarii din Hong Kong îl fac erou pe „Rocky” Donald Trump. Foto în articol

Protestatarii din Hong Kong îl fac erou pe „Rocky” Donald Trump. Foto în articol

Protestatarii din Hong Kong îl fac erou pe „Rocky” Donald Trump. Foto în articol
Președintele Donald Trump a devenit brusc erou printre rândurile protestatarilor de la Hong Kong. Cu toţii au defilat cu poza trucată devenită virală unde-l întruchipează pe Rocky Balboa.

La câteva ore după ce a semnat proiectele de lege pentru a sprijini drepturile omului în Hong Kong, înfuriind oficialii guvernamentali chinezi, protestatarii pro-democrație au organizat aseară un „Raliu de Ziua Recunoștinței” pentru a-l lăuda pe preşedintele SUA.

Participanţii la miting au primit printuri după tweet-ul de miercuri al președintelui unde-i arătă capul său plasat pe corpul cu dalta al lui Rocky Balboa.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Luptă pentru libertate, fii lângă Hong Kong”, mii de protestatari au scandat în piața publică în timp ce fluturau steagurile americane și țineau copii ale fotografiei cu Donald Trump.

În ultimele șase luni, fosta colonie britanică a fost zguduită de proteste în masă care au creat violență de pe ambele părți. Peste 5.000 de persoane au fost reținute de la începerea discordiei. În mijlocul unui război comercial aprins între SUA și China, Trump a semnat în mod neașteptat cele două proiecte de lege miercuri, după ce au trecut de Cameră și Senat aproape în unanimitate, exacerbând relația Washington-ului cu Beijing. Noile legi impun sancțiuni pentru oficialii chinezi care efectuează abuzuri împotriva drepturilor omului pe insula semiautonomă.

Joshua Wong, un cunoscut activist pro-democrație care s-a numărat printre cei care au făcut lobby pentru legi, a declarat protestatarilor aseară că următorul lor obiectiv este de a-i determina pe ceilalți lideri occidentali să urmeze calea lui Trump pentru a face presiuni asupra guvernului chinez pentru a ceda.  Ambasada SUA de la Beijing a declarat că Partidul Comunist Chinez „trebuie să-și respecte promisiunile față de poporul din Hong Kong”, notează nypost.


Accesează: