Evenimentul Zilei > Politica > Protest PMP împotriva prefectului de Constanţa: „Fă un bine la popor, scapă-ne de Nicuşor”
Protest PMP împotriva prefectului de Constanţa: „Fă un bine la popor, scapă-ne de Nicuşor”

Protest PMP împotriva prefectului de Constanţa: „Fă un bine la popor, scapă-ne de Nicuşor”

Cel puţin 100 de membri ai PMP Constanţa au protestat, în această după amiază, faţă de prefectul Radu Volcinschi, ca urmare a refuzului de a-l elibera din funcţie pe preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean, Nicuşor Constantinescu, aflat de peste şase luni în SUA. Membrii PMP au anunţat că au depus plângere penală, la DNA, împotriva prefectului de Constanţa.

Activiştii PMP Constanţa au ocupat platoul din faţa prefecturii, unii dintre ei conducând ATV-uri, scandând lozinci anti prefect şi anti Nicuşor Constantinescu. Protestul a fost numit Wanted Nicuşor. „ Fă un bine la popor, scapă-ne de Nicuşor” sau „Prefectul îl ţine în braţe, DNA-ul o să-l încalţe”, au fost lozincile scandate de protestatari. Preşedintele PMP Constanţa, Claudiu Palaz, a depus apoi la Registratură „ plângerea penală împotriva prefectului Radu Volcinschi pentru infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, în urma refuzului de a-l elibera din funcţie pe expreşedintele Consiliului Judeţean, Nicuşor Constantinescu, ca urmare  a încetării mandatului de drept  a acestuia”. Delegaţia PMP a ataşat plângerea penală depusă la DNA şi un exemplar din Constituţia României.

„Prefectul nu trebuie să fie lacheul PSD”

Protestul, care s-a desfăşurat în lipsa prefectului, a durat doar 15 minute. „Este un protest spontan, militanţii PMP sunt revoltaţi de ceea ce se întâmplă la Constanţa. Pur şi simplu am vrut să punem presiunea străzii pe prefect, să-l învăţăm că trebuie să aplice legea. Nu trebuie să fie un lacheu şi un subordonat al PSD-ului. Este funcţionar public şi nu trebuie să aibă culoare politică. Asta dacă are curaj. Dar mă indoiesc că avem un prefect  care are curaj” a declarat preşedintele PMP Constanţa, Claudiu Palaz. El susţine că Nicuşor Constantinescu, care lipseşte deja de peste şase luni, trebuia demis de mult . „În plus, el are mandat de arestare. El nu este sub control judiciar,  cum sunt Radu Mazăre şi alţi politicieni. Nicuşor Constantinescu, fizic, nu este în arest dar normal, scriptic şi legal, este arestat prin decizia instanţelor. Prefectul era obligat să îl elibereze din funcţie la această dată” a spus, la final, Claudiu Palaz.