Rezervaţia Golden Gate este administrată de Serviciul naţional al parcurilor (National Park Service), una din agenţiile guvernamentale afectate de actualul "shutdown", potrivit agerpres.ro

"Aici este gunoiul dvs, dle Trump", a declarat cu această ocazie Jackie Speier. "Am făcut treaba unora dintre angajaţii dvs din National Park Service. (…) Avem în mâini o problemă reală", a comentat ea. 

Majoritatea parcurilor naţionale din SUA au continuat să primească vizitatori în pofida blocajului, dar serviciile de întreţinere a acestor spaţii au fost suspendate, ceea ce a dus la acumularea de gunoaie, constatată în multe zone din ţară. Şi Casa Albă, inclusiv terenul din faţa imobilului nr. 1600 din Pennsylvania Avenue, se află în administrarea National Park Service. 

Blocajul guvernamental, care se prelungeşte de aproape trei săptămâni, a început întrucât preşedintele Donald Trump refuză să aprobe un buget care nu include cel puţin 5 miliarde de dolari pentru construirea unui zid la frontiera de sud, cu Mexicul.