Protestatarii s-au strâns în apropierea ieşirii de la metrou în incinta terminalului principal al aeroportului din Barcelona.

Potrivit autorităţilor spaniole, protestatarii vor să blocheze aeroportul El Prat. Sute de poliţişti opun rezistenţă protestatarilor care se adună în număr din ce în ce mai mare.

Autorităţile au cerut oprirea circulaţiei metroului din zonă.

De asemenea, în diferite zone din Barcelona s-au adunat sute de studenţi şi funcţionari blocând mai multe străzi în apropierea sediilor unor instituţii guvernamentale.

Manifestaţii similare se desfăşoară şi în alte localităţi din Catalonia, cum ar fi Girona şi Lleida, informează agențiile internaționale de presă.

Curtea Supremă a Spaniei a pronunţat luni condamnări între nouă şi 13 ani de închisoare în dosarul rebeliunii din Catalonia din 2017.

Nouă lideri ai separatiştilor catalani au fost condamnaţi la închisoare pentru încercarea de a declara independenţa provinciei lor, în legătură cu referendumul din Catalonia, interzis de guvernul de la Madrid.

Alţi trei acuzaţi au fost consideraţi vinovaţi doar de nesupunere, faptă mai puţin gravă, pentru care nu vor fi închişi, potrivit realitatea.net