Evenimentul Zilei > Actualitate > Protest inedit la Constanța. Au pus tunurile pe medici Cazul a revoltat o țară întreagă
Protest inedit la Constanța. Au pus tunurile pe medici Cazul a revoltat o țară întreagă

Protest inedit la Constanța. Au pus tunurile pe medici Cazul a revoltat o țară întreagă

Moartea femeii care a murit în brațele fiului ei, la Spitalul Județean Constanța, a oripilat opinia publică. Femeia fusese ținută pe holul spitalului, la secția de Urgențe, timp de 16 ore fără ca vreun cadru medical să-i dea vreo atenție.

În aceste condiții, sute de persoane au decis să facă un lanț uman în jurul spitalului, ca semn de protest împotriva cadrelor medicale.

Protestul începe la ora 11.00, pe trotuarul de pe Bulevardul Tomis.

„E important să luăm atitudine. Azi au murit ei, mâine putem fi noi, copiii noștri, părinții noștri. Până când? Până când lehamitea lor față de viața pacienților? Până când nepăsarea, până când inumanitatea, până când nerespectarea sarcinilor de serviciu, până când mai băgăm șpagă în buzunarul lor, până când ne vor mai trata ca pe niște animale la turmă, până când ne vor arăta spatele, până când – pe banii noștri – ne vor lăsa să murim fără cel mai mic regret? Până când ne vom mai pune aceste întrebări? Ce este așa de greu domnilor doctori și doamnelor asistente să înțelegeți că trebuie să fiți oameni?

Că vă luaţi salariile din taxele şi impoztele plătite şi de noi? Dacă sistemul medical este putred, nu înseamnă că voi trebuie să vă comportaţi aşa cum aţi făcut-o în toate cazurile care ne-au adus în această situaţie!!! Voi trebuie să fiţi cei care să luptaţi împotriva celor care vă manageriază defectuos, fie că sunt şefii voştri din spital, fie că sunt cei din minister, fie că sunt cei din guvern! Voi aveţi sindicate care să lupte pentru drepturile voastre, însă voi trebuie să fiţi oameni şi să sfinţiţi locul unde lucraţi!

Dacă şi vouă vă pasă, domnilor doctori şi doamnelor asistente, arătaţi că sunteţi împotriva la ceea ce se întâmplă în Spitalul Judeţean Constanţa şi în toate spitalele din ţara şi ieşiţi în stradă alături de noi!

Constănţenii nu vor să aibă parte de doctori şi asistente medicale care vin la muncă doar ca să pună mâna pe salariul oferit de stat! Nu vrem să avem parte de doctori şi asistente medicale fără suflete! Nu vrem să avem în Spitalul Judeţean şi nici în celelalte, doctori şi asistente … acri, sictiriti, needucaţi, care nu arată empatie, care îşi bat joc de pacienţi (ori din care clasă socială ar face parte)! Toţi mergem la un loc de muncă şi ne respectăm clienţii şi facem totul pentru că ei să fie multumiţi! Aşa trebuie să fie şi în cazul vostru, domnilor doctori şi doamnelor asistente!

Nu aveți echipamente și mijloace de lucru? Luați atitudine! Nu aveți condiții de muncă potrivite cu domeniul în care lucrați? Luați atitudine! Nu aveți medicamente și consumabile medicale suficiente sau necesare? Luați atitudine! Nu aveți salarii bune (deși acest lucru e clar că nu mai poate fi luat în calcul acum)? Luați atitudine! Nu aveți personal suficient? Luați atitudine! La muncă nu veniți ca să fiți muți și să își bată joc de voi cei care vă patronează! Luați atitudine! Faceți tot ce vă stă în putință și arătați-ne asta! Numai nu ne mai omorâți copiii, părinții sau pe noi!

Noi luăm atitudine! De data aceasta împotriva voastră! Să vă facem conștienți de faptul că greșiți! Greșiți în modul în care vă comportați față de pacienți, față de însoțitori! Greșiți în modul în care comunicați cu societatea civilă, așa cum o fac și cei de la putere! Dar până când?”, se arată pe pagina VivProm.