Un anunț postat pe rețelele de socializare și postat pe site-ul ucoz.ro anunță că, în ziua în care s-a anunțat un protest în Piața Victoriei, „zeci de dube ale jandarmeriei se îndreaptă sau cel mai probabil au ajuns în București”. Anunțul se regăsește și pe pagina de Facebook „Luptam pentru Romania”. 

„Atenție știre falsă! Facem precizarea că această știre distribuită în mediul on-line, în urmă cu puțin timp, este falsă”, a transmis Jandarmeria Română pe Facebook.

În fapt, au precizat oficiali ai Jandarmeriei, așa-zisele dube – de fapt microbuze, precum se poate vedea în imaginile video – se îndreptau spre Călărași pentru asigurarea măsurilor de ordine la meciul de fotbal dintre echipele Dunărea Călărași și Dinamo. Pentru acest eveniment sportiv, au fost mobilizați peste 200 de jandarmi din cadrul Grupării Mobile Constanța, împreună cu jandarmii din Călărași, polițiști, pompieri și Poliția Locală.

Pe Facebook, Luptam pentru Romania a transmis: „ ALERTA – Oficial, filmarea este de azi-dimineata, ora 07:55, Cernavoda. Zeci de masini ale Jandarmeriei se indreapta spre Bucuresti, lucru confirmat si de Stelian Ion (USR). Nu ne sperie, nu ne intimideaza! Am fost, suntem si vom fi mereu mai multi decat ei. Diseara, ora 18 – TOTI in Piata Victoriei!”.

Un nou protest a fost anunțat, duminică seara, în Piaţa Victoriei, începând cu ora 18.00, ca urmare a ordonanţei de urgenţă care modifică legile justiţiei. Evenimentul a fost anunțat de Corupţia Ucide, Geeks for Democracy, Iniţiativa România şi Rezistenţa.

Filosoful Mihai Şora a anunţat și el că va participa la manifestația de duminică seara, în Piaţa Victoriei, şi îndeamnă la o participare cât mai mare.

Manifestația vine după ce judecătorii și procuroii au protestat, vineri, într-un gest fără precedent, militând pentru independența Justiției. Magistrații au anunțat suspendarea activității în perioada următoare.