Protest în Parlament. Un bărbat s-a aruncat de la balconul sălii de plen | VIDEO

Protest în Parlament. Un bărbat s-a aruncat de la balconul sălii de plen | VIDEO

Venit în parlament cu echipa de filmare de la TVR pentru a lua imagini de la dezbaterea moţiunii de cenzură, un bărbat în jur de 40 de ani s-a aruncat de la balconul sălii de plen, chiar în timpul discursului lui Emil Boc. Parlamentarii speriaţi au strigat după ajutor. Bărbatul, care este conştient, dar are o fractură, a primit primele îngrijiri medicale de la echipajul din interiorul parlamentului. În cinci minute, un echipaj SMURD l-a luat apoi pe bărbat şi l-a transportat la spital. Ca urmare a acestui incident, PSD şi PNL s-au retras de la şedinţă. Parlamentarii puterii au decis însă să continue plenul şi să voteze moţiunea de cenzură.

Adrian Sobaru, în vârstă de 40 de ani, s-a aruncat de la unul dintre balcoanele parlamentului între pupitrele la care stau liberalii. Imediat parlamentarii au strigat după ajutor. "Vă rog, sunaţi la 112!", a strigat Mircea Geoană, care conducea şedinţa în care urma să se dezbată moţiunea de cenzură. În momentul în care bărbatul s-a aruncat de la balcon, Emil Boc se pregătea să-şi susţină discursul după prezentarea moţiunii de cenzură. "Pentru tine, Boc! Aţi luat banii copiilor!", a strigat bărbatul înainte de a sări de la balcon. Omul purta un tricou pe care scria: "Ne-aţi ucis viitorul!".  Bărbatul a primit primul ajutor de la echipajul medical din incinta parlamentului. "Persoana este conştientă, a fost imobilizată pe targă şi va fi transportată la spital pentru mai multe investigaţii", a declarat Anca Onofrei, purtător de cuvânt ISU. După primele evaluări, bărbatul prezenta leziuni, plăci traumatice şi are o posibilă fractură la un picior. El a fost transportat la Spitalul Universitar.

  • "Leziunile, fracturi la nivelul oaselor feţei, fracturi la nivelul nasului şi ale orbitelor. Are simple contuzii. Nu are leziuni la nivelul membrelor, toracelui. Nu e nimic care să pună în pericol viaţa acestui pacient. Probabil va necesita o intervenţie chirurgicală, care va fi rezolvată în timpul doi, nu e o urgenţă", a declarat dr. Cătălin Cârstoiu, managerul Spitalului Universitar, finul preşedintelui Traian Băsescu.

Acesta a adăugat că orice tentativă de sinucidere are şi o componentă psihologică. Incidentul din Parlamentul României a ajuns astăzi pe fluxurile agenţiiilor de presă France Presse şi Associated Press, precum şi în presa bulgară.

TVR: "Gestul este strict personal" Adrian Sobaru este electrician la TVR, are doi copii, iar în parlament se afla în timpul serviciului, cu echipa de filmare venită să relateze despre dezbaterile şi votul moţiunii de cenzură.

  • "Din informaţiile pe care le deţinem, bărbatul care s-a aruncat astăzi de la balcon în Parlament este angajat al TVR, având funcţia de electrician. Adrian Sobaru a făcut acest gest din motive personale. El nu avea probleme legate de locul de muncă şi niciun fel de litigiu cu televiziunea publică. El nu a fost afectat în drepturile sale salariale, dimpotrivă, TVR l-a sprijinit material în mod susţinut pentru problemele de sănătate pe care le avea în familie", spun reprezentanţii oficiali ai TVR-ului.

CITIŢI ŞI: Adrian Sobaru, un tată adus în pragul disperării de măsurile de austeritate Foto: Agerpres Parlamentarii sunt şocaţi

"L-am văzut că striga de la balcon, dar noi, în parlament, suntem obişnuiţi cu asta şi nu am crezut că va apela la un gest atât de disperat", a spus deputatul PSD Mugurel Surupăceanu. "Sunt foarte tulburat", a comentat scurt Sever Voinescu. "Nici nu vreau să comentez. Să comenteze alţii, care trebuiau să ia cuvântul", a spus PSD-istul Valeriu Zgonea, referindu-se la faptul că în momentul în care bărbatul s-a aruncat, Emil Boc îşi susţinea discursul. "Nu trebuie să mai depunem moţiuni. Poporul român a dat semnalul", a zis Mircea Duşa, liderul deputaţilor PSD. "Noi nu mai participăm la aşa ceva. Să dezbatem moţiunea ar fi un gest de sfidare. Soluţia juridică să o decidă guvernul", a comentat Victor Ponta, liderul PSD. "Guvernul ar trebui să-şi retragă măcar acum această lege. Nu putem continua acum un război al vorbelor", a spus Crin Antonescu, preşedintele PNL.

  • Poliţia a deschis un dosar penal în acest caz. Dosarul a fost înregistrat pentru moment în accident de muncă, raţionamentul anchetatorilor fiind că electricianul TVR se afla la locul de muncă în momentul în care a încercat să se sinucidă.

<object height="385" width="480"><embed allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" type="application/x-shockwave-flash" src="http://www.youtube.com/v/WbFlXFSym-M?fs=1&hl=ro_RO" height="385" width="480"></embed></embed><//embed></object>