Potrivit oamenilor legii, acesta a mai prostestat în acelaşi fel de alte câteva ori. Bărbatul spune, printr-un banner postat în vârful stâlpului, că este nemulţumit de justiţia din România. Iniţial a spus că a cerut să vină un reprezentant al secţiei 20 de Poliţie. Apoi, după ce poliţiştii au venit să stea de vorba cu el, s-a răzgândit şi a transmis că nu coboară până nu vine să discute cu el Traian Băsescu. 
Potrivit martorilor, omul are cu el o sticlă de băutură, şi e într-o avansată stare de ebrietate. Mai multe echipaje ale Poliţiei şi Jandarmeriei încearcă să-l convingă pe om să coboare, întrucât soarele a început să ardă destul de puternic, iar căldura l-ar putea doborî înaintea să coboare singur. 
Acesta nu este primul protest care se întâmplă în apropierea Palatului Cotroceni. În urmă cu un an, pe 8 iunie, în aceeaşi zi, doi bărbaţi au recurs la gesturi extrem pentru a-şi face cunoscute nemulţumirile.
CITIŢI ŞI:

  • Un protestatar s-a urcat cu un pistol de jucărie pe un stâlp electric de lângă Cotroceni
  • Gesturi extreme lângă Cotroceni: Un fost militar şi-a dat foc, un bolnav psihic a încercat să se arunce de pe un stâlp