Având în mâini un steag negru, în semn de doliu, studenții basarabeni s-au adunat în Piața Unirii din Iași protestând față de modul de desfășurare al celui de-al doilea tur de scrutin din Republica Moldova.

"Este zi de doliu. Astăzi a murit democrația în Republica Moldova. Ne dorim un al treilea tur, care să fie corect și cinstit, în turul trei să alegem președintele care să ne reprezinte pe noi, toți. Un al treilea tur s-ar putea întâmpla dacă s-ar contesta neregularitățile care au fost în scrutinul de ieri", a declarat organizatorul protestului, Artur Bețcu.

O nemulțumire a protestatarilor vizează faptul că nu au fost distribuite mai multe buletine de vot în diaspora.

"Mereu am știut că Republica Moldova este o floare de latinitate, înfrățită cu neamul românesc, al cărei ideal va fi reunificarea, reîntregirea cu patria mamă. Odată cu Igor Dodon, cel puțin din spusele lui, se vor face reforme, adică revenirea la o limbă moldovenească, la o identitate moldovenească străină identității românești, revenire la ideile sovietice, la revitalizarea relațiilor cu Federația Rusă. Asta duce la o stagnare a Republicii Moldova, la un regres de 200 de ani", a susținut unul dintre protestatari.

"Dacă șansa noastră pentru un viitor frumos, european, civilizat și prosper a fost epuizată noaptea trecută, mai avem Unirea. Oamenilor din diasporă li s-a încălcat dreptul de a vota, un drept constituțional. La Chișinău și în întreaga Republică Moldova au fost inversate rezultatele. Au fost foarte multe greșeli, foarte multe lucruri făcute intenționat ca să iasă un președinte care nu reprezintă interesul nostru național", a opinat un alt protestatar.