Luni dimineața, la prima oră, Nicolae Bădălău, președintele executiv al PSD, a fost audiat la DNA. În plus, și fiul său a venit să facă declarații, fără a exista un anunț oficial despre calitatea și dosarul în care au fost citați.Martorii din politică

„Nu sunt eu principalul actor. Este o cercetare în care am calitatea de martor. Fiul meu nu știu ce caută la DNA. Întrebați-l pe el. Atunci când vor avea nevoie de mine, cu siguranță voi veni și voi mai da informații. Au vrut să știe dacă cunosc o anumită speță. Nu știu despre această speță. Nu am avut nicio legătură. Nu știu dacă este dosar vechi sau nu”, a zis Nicolae Bădălău, la ieșirea din sediul DNA. Concidență sau nu, la câteva minute după ora nouă, la sediul DNA din Capitală sosea și Adrian Țuțuianu, „piesa cea mai importantă” întrucât este preşedintele Comsiei de Control SRI, dar și membru al Comisiei privind dosarul alegerilor din 2009, constitută în urma dezvăluirilor din Evenimentul Zilei, făcute de jurnalistul Dan Andronic. Președintele Comisiei parlamentare de control a SRI, Adrian Țuțuianu, a declarat la ieșirea de la audierile că a scris o declarație de circa o pagină și jumătate. El a adăugat că a fost citat ca martor într- un dosar ce vizează fapte de corupție și că a fost întrebat despre două firme și o lucrare publică la un drum județean din Dâmbovița, județ pe care l-a condus ca președinte al Consiliului Județean. Țuțuianu a precizat că lucrarea respectivă nu avea legătură cu CJ Dâmbovița. Parlamentarul a mai spus că citația pentru audieri i-a sosit săptămâna trecută, marți.

I s-a făcut rău în sala de judecată

Darius Vâlcov este cel care a întocmit raportul de evaluare a activității Guvernului Grindeanu, prezentat în ședinta de miercuri a Consiliului Executiv al PSD, în care s-a decis retragerea sprijinului pentru premierul Sorin Grindeanu. Acesta este judecat și ar fi trebuit să fie audiat, ieri, procesul în care este acuzat de trafic de influență, spălare de bani și operațiuni financiare sau acte de comerț incompatibile cu funcțiile ocupate. La acest termen, Darius Vâcov a solicitat, prin avocat, să i se permită să părăsească sala, motivând că se simte rău, iar judecătorul a fost de acord. Audierea acestuia a fost amânată pentru luna septembrie.

Tăriceanu și Dragnea, la Curtea Supremă

Dosarul în care Călin Popescu Tăriceanu e acuzat de mărturie mincinoasă și favorizarea infractorului are termen astăzi dimineață, iar cel în care Liviu Dragnea este acuzat că a angajat ilegal două femei la Direcția de asistență socială Teleorman, și care lucrau pentru PSD, va fi luat în discuție în jurul orelor 15. Cei doi vor fi împreună la instanța supremă cu o zi înainte de moțiunea de cenzură.

Te-ar putea interesa și: