Evenimentul Zilei > Justitie > Prostituata din România care a îngrozit Italia. Ucigașa cu umbrelă de la Roma a fost eliberată condiționat
Prostituata din România care a îngrozit Italia. Ucigașa cu umbrelă de la Roma a fost eliberată condiționat

Prostituata din România care a îngrozit Italia. Ucigașa cu umbrelă de la Roma a fost eliberată condiționat

Doina Matei, o fostă prostituată din România care a oripilat opinia publică din Italia acum zece ani, după ce a omorât cu umbrela o italiancă de 23 de ani, a obținut de la Tribunalul de Supraveghere din Venezia eliberarea condiționată

Românca poreclită de italieni „Ucigașa cu umbrelă” a părăsit închisoarea, după aproape 10 ani de detenție. Potrivit judecătorilor italieni, femeia va lucra la o cooperativă socială din Venezia și va trebui săși stabilească reședința tot acolo, cu obligația de a nu o schimba fără autorizarea magistratului de supraveghere. Va putea ieși din locuință de la 6 la 22, însă nu i se permite să părăsească provincia sau să călătorească în străinătate. În cazul încălcării condițiilor impuse, încredințarea către serviciile sociale îi va fi suspendată. Știrea eliberării a apărut în Gazeta Românescă, ziar al românilor din Italia.

Românca mai fusese eliberată o dată

În aprilie anul trecut, Doinei Matei i-a fost fost suspendat regimul de semilibertate pe care îl câştigase , după ce a postat pe Facebook câteva fotografii cu ea zâmbind la mare, fapt care i-a indignat pe membrii familiei victimei. Fotografiile au apărut în presa italiană și au stârnit din nou reacții negative la adresa româncei, deși la acea dată trecuseră 9 ani de la crimă. Înainte de eliberare, Doina Matei a luat locul al doilea la competiţia de literatură „Emanuele Casalini”, dedicată deţinuţilor din Peninsulă. Românca i-a convins pe membrii juriului cu o povestire despre regretele care o macină pentru fapta comisă. „Când voi putea să ies de aici, primul lucru pe care îl voi face mă voi duce la mormântul îngerului meu păzitor, Vanessa”, declara atunci Doina Matei.

Crima din 2007 a fost comisă într-o stație de metrou

Crimă a fost comisă în cea mai aglomerată gară din Roma, Termini, și a fost înregistrată de camerele de supraveghere, fapt care a permis identificarea celor două agresoare. Doina Matei, care avea 21 de ani atunci, și o prietenă, tot româncă, de 17 ani, au început să se certe în metrou cu Vanessa Russo, o italiancă de doar 23 de ani, căreia se părea că au încercat să îi fure poșeta. Au coborât toate trei din metrou, iar Doina Matei a împuns-o în ochi cu o umbrelă pe Vanessa Russo.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: