Cea mai importantă dintre acestea este înghețarea prețurilor tuturor serviciilor și bunurilor materiale până pe 31 decembrie, alături de măsuri de control din partea autorităților și stimulente pentru agenții economici.

Dan Voiculescu pleacă de la premisa că puterea de cumpărare a românilor va scădea considerabil, în contextul în care inflația și șomajul vor crește, condițiile de creditare vor deveni mai dure, leul se va deprecia, iar tarifele în zona serviciilor vor crește.

Profesorul Voiculescu mai propune ca România să acceseze urgent fonduri europene, pe care să le folosească la proiecte mari de infrastructură terestră, maritimă și fluvială, precum și înființarea unui Fond de Solidaritate, care să fie finanțat cu 1% din profitul companiilor cu cifre de afaceri mai mari de 1 milion de euro.

Totodată, el propune reducerea taxării muncii și reducerea cheltuielilor în sectorul public, prin anularea acelor cheltuieli de protocol și reprezentare din companiile finanțate de la bugetul de stat.

Întreagul set de măsuri propuse de Dan Voiculescu se regăsește AICI.