Evenimentul Zilei > Justitie > Proprietarul câinelui care a SFÂȘIAT un copil în 2012 a fost CONDAMNAT la trei ani de ÎNCHISOARE
Proprietarul câinelui care a SFÂȘIAT un copil în 2012 a fost CONDAMNAT la trei ani de ÎNCHISOARE

Proprietarul câinelui care a SFÂȘIAT un copil în 2012 a fost CONDAMNAT la trei ani de ÎNCHISOARE

Sentință pentru proprietarul câinelui care a sfâșiat un copil în vârstă de 6 ani, din satul Călinești Enache, comuna Dărmănești, în martie 2012. Astfel, magistrații Judecătoriei Suceava au decis ca acesta să fie condamnat la trei ani de închisoare, sentință la care s-a ajuns în urma contopirii a două condamnări.

Pentru Nicolai Martiniuc, zis "Pârnaie”, decizia judecătorilor nu adduce modificări în privința perioadei pe care o mai are de stat după gratii. Martiniuc a fost condamnat  la doi ani de închisoare pentru ucidere din culpă (fapta legată de uciderea copilului de către câinele său), pedeapsă care, au constatat judecătorii, a fost săvârşită în concurs cu o faptă de tâlhărie calificată, pentru care a fost condamnat definitiv de la începutul anului, la trei ani de închisoare. În acest dosar, Martiniuc a fost trimis în judecată sub acuzaţia că, împreună cu doi complici, l-a deposedat prin violenţă pe un bărbat de un telefon mobil şi de un portofel în care avea o sumă de bani, cartea de identitate, certificatul de naştere, informează monitorulsv.ro.
Martiniuc a stat până acum în perioadele: 24 martie 2014 – 9 iulie 2014 și 12 ianuarie 2015 – până în prezent.
 Drama micuţului Samir Tcaciuc, care nu împlinise încă 6 ani, s-a petrecut pe 24 martie 2012.  În timp ce se îndrepta spre o gospodărie unde se afla tatăl său, băieţelul a fost atacat de un câine. O femelă de culoare neagră, de talie mare, rasă comună, care a fost ulterior împuşcată, şi de pe corpul căreia au fost recoltate urme care au demonstrat fără echivoc că aceasta i-a provocat micuţului leziunile fatale. Muşcăturile fatale, două, s-a stabilit la autopsie, au fost în zona gâtului. Practic, animalul agresiv i-a secţionat vasele de sânge copilului, care nu a avut cum să se apere în faţa unui câine „mare cât un viţel”, după cum au relatat îngroziţi martorii care au ajuns printre primii la locul tragediei.