Propaganda lui Șor se plânge de intervenția Poliției

Propaganda lui Șor se plânge de intervenția Poliției

Propaganda lui Șor se plânge de intervenția Poliției, după ce susținători ai condamnatului fugar au venit din Găgăuzia la Chișinău, cu ocazia vizitei Secretarului de Stat al SUA, și au blocat o stradă.

Protestatari din Găgăuzia, reținuți la Chișinău

Susținătorii lui Ilan Șor din zona autonomă Găgăuzia, condusă de bașcana Evghenia Guțul, o apropiată a celui dintâi, au fost aduși la Chișinău pentru un protest față de vizita oficialului american.

Protestatarii au încercat să blocheze drumul de intrare în oraș dinspre Aeroportul Chișinău. Polițiștii prezenți la fața locului s-au confruntat cu diverse provocări ale acestor protestatari de profesie - care au încercat să producă tulburări și în România, la congresul PE - și au operat mai multe arestări, pentru restabilirea ordinii și a circulației.

Printre cei reținuți de polițiști s-au numărat și consilierul bașcanei Evghenia Guțul, Mihail Vlah și doi susținători lui Ilan Șor din Găgăuzia, Irina Patoska și Vasili Novak.

Ne puteți urmări și pe Google News

Propaganda putinistă se plânge de procedurile „dure” ale poliției

După incidente, propaganda putinistă de la Chișinău a început să distribuie pe rețelele de socializare diverse postări în care se afirmă că arestările persoanelor turbulente de la intrarea în capitala Republicii Moldova au fost „șocante” și „dure”.

Autoritățile de la Chișinău au precizat că, la protestul de la intrarea în capitală, de această dată nu au mai participat și oficialii din Găgăuzia, ci doar oameni plătiți, conduși de apropiați ai falangei putiniste conduse de Ilan Șor, Marina Tauber și bașcana Evghenia Guțul, care în prezent acționează sub denumirea de Blocul Politic „Pobeda”, creat la Moscova, sub oblăduirea Kremlinului.

Liderii politici din Găgăuzia, scrisoare către Blinken

În timp ce grupul de protestatari turbulenți încerca să blocheze intrarea în Chișinău, bașcana Evghenia Guțul și președintele Adunării Populare din Găgăuzia, Dmitri Konstantinov, i-au adresat Secretarului de Stat al SUA, Antony Blinken, o scrisoare deschisă în care s-au plâns de „încălcarea” drepturilor lor de către autoritățile moldovenești.

Trebuie precizat că mitingul contra vizitei șefului diplomației americane în Republica Moldova nu a fost aprobat de primăria Chișinău, iar autoritățile anunțaseră anterior diverse restricții de circulație în capitala țării și cu privire la spațiul aerian, potrivit Notka.