Prioritățile Casei Albe

Membrii Camerei Reprezentanților și cei ai Senatului, membrii Cabinetului său și judecători ai Curții Supreme urma să asiste, alături de milioane de telespectatori, cel mai probabil, la expunerea priorităților mandatului lui Donald Trump. Casa Albă a anunțat că tema discursului urma să fie „înnoirea spiritului american”.

De la securizarea granițelor până la modernizara infrastructurii și adoptarea unor reguli privind mediul înconjurător, temele majore ale începutului de mandat era de așteptat să fie abordate pe larg.

Creștere economică

Potrivit secretarului Trezoreriei, Steven Mnuchin, urma să fie abordate și reformele economice. „Președintele este foarte, foarte interesat să ajungem din nou la creștere economică susținută, pe termen lung, și vom începe cu reforma taxelor”, a spus el, pentru Fox News. Administrația Trump pariază pe creșterea anuală economică de cel puțin 3%, o țintă pe care mulți analiști o consideră optimistă. Republicanii sunt în poziție privilegiată, fiind prima oară când din 2006 până acum când controlează ambele Camere ale Congresului și Casa Albă.

Potrivit unui sondaj NBC/ WSJ, publicat duminică, doar 44% dintre americani sunt de acord cu activitatea lui Trump, în timp ce 48% nu o agreează, record negativ pentru un președinte abia ajuns la putere.