Evenimentul Zilei > Actualitate > Proiectul care a dus la demisia ministrului Costache merge mai departe! Ce prevede, de fapt
Proiectul care a dus la demisia ministrului Costache merge mai departe! Ce prevede, de fapt

Proiectul care a dus la demisia ministrului Costache merge mai departe! Ce prevede, de fapt

După ce premierul Ludovic Orban declarase în ședința de guvern că „poveştile că mergem din uşă în uşă să facem teste nu sunt serioase”, profesorul Adrian Streinu Cercel a precizat că el și șeful Executivului vorbesc de lucruri diferite in privința testării populației pentru coronavirus.

„Noi vorbim de un proiect, care este un studiu de seroprevalență, care se face în absolut toate țările și care nu are legătură cu testarea care se face în mod uzual la spital, la cadre medicale, la pacienți etc”, a precizat profesorul Cercel la Digi24.

„Acest studiu de seroprevalență este cel care ne va da nouă, specialiștilor, instrumentul pentru a putea lua în calcul pașii următori din punct de vedere al pregătirii pentru etapele viitoare ale pandemiei. Sunt lucruri total diferite”, a subliniat Adrian Streinu-Cercel.

„Domnul premier are dreptate cu privire la numărul de teste, de 200.000-300.000, care reprezintă cu totul altceva, e o nevoie medicală. Noi vorbim aici de un studiu epidemiologic, altă categorie”, a punctat directorul Institutului Matei Balș.

El a explicat că, miercuri, i-a prezentat acest proiect fostului ministru al sănătății, Victor Costache, iar acesta l-a avizat.