Evenimentul Zilei > Social > Proiect unic în România. Prima universitate care deschide o filială în străinătate
Proiect unic în România. Prima universitate care deschide o filială în străinătate

Proiect unic în România. Prima universitate care deschide o filială în străinătate

Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie Tîrgu Mureş va deschide în anul universitar 2019-2020 o linie în limba engleză la Hamburg, în Germania. Leonard Azamfirei, rectorul universității a făcut anunțul miercuri și a declarat că această extensie este o premieră pentru România.

„În cursul anului 2018 s-a obţinut, la nivelul Facultăţii de Medicină, autorizarea provizorie a Programului de studii Medicină în limba engleză – extensia Hamburg, care reprezintă o premieră pentru învăţământul superior din România. (…) Oferta educaţională pentru programele de studii universitare de licenţă s-a extins prin autorizarea, în anul 2018, a două programe de studii, Medicină, Limba engleză (Hamburg), organizat de Facultatea de Medicină şi Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar, organizat de Facultatea de Economie şi Drept în comun cu Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic. (…) Prin finalizarea procedurilor administrative de înfiinţare a filialei din Hamburg a UMFST – programul de Medicină în limba engleză – vom avea 150 de locuri, din care s-au ocupat deja 35 de locuri. În final vom avea peste 11.000 de studenţi", a declarat Azamfirei citat de Agerpres.

Anual vor fi școlarizați 150 de studenți care vor învăța după o curiculă a UMFST și cu profesori din Tîrgu Mureș. Campusul este modern, la standarde occidentale. Acest proiect unic la nivel național pune și universitatea, dar și orașul într-o poziție de maximă vizibilitate la nivel internaţional.

În anul 2018 a avut loc unificarea Universității de Medicină şi Farmacie cu Universitatea Petru Maior. S-a ajuns la aproape 11.000 de studenţi, cu 35 programe de studii la nivel de licenţă, în cele 6 facultăţi, cu 33 programe de masterat şi 7 domenii de doctorat. De asemenea, numărul locurilor la Medicină Militară a crescut de cinci ori.

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: