Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a precizat, la finalul întâlnirii, că vor rămâne funcţiile de preşedinte, preşedinte executiv, secretar general – care nu este ales.

"Da, eu susţin aceste funcţii. Susţin în schimb ca vicepreşedinţii să fie aleşi pe domenii şi un număr de domenii care să fie stabilit tot prin statut, 8 – 11 domenii, iar vicepreşedinţii să fie aleşi în mod direct, uninominal, nemaisusţinând vicepreşedinţii regionali", a precizat Dragnea.

Întrebat dacă Ion Iliescu rămâne preşedinte de onoare al PSD, Dragnea a arătat că în statut nu există "numele Ion Iliescu". "Ion Iliescu n-are nevoie de statut ca să rămână preşedintele fondator al partidului şi preşedintele de onoare. De ce să nu rămână? Bineînţeles", a adăugat el.

O altă propunere discutată de comisia de statut a PSD se referă la cei care au funcţii la nivel naţional şi care nu mai pot ocupa o altă funcţie la alt nivel în partid.

"Adică cine e membru în BPN să nu mai poată să fie şi preşedinte de organizaţie. (…) Poţi să fii preşedinte de organizaţie locală şi vicepreşedinte la nivel judeţean, dar cei care sunt preşedinte, preşedinte executiv, secretar general, membru în Biroul Permanent, să nu mai poată să ocupe şi altă funcţie din partid. Este o propunere venită din teritoriu, de la mai multe organizaţii, încă nu am decis asupra ei, săptămâna viitoare vom decide", a precizat Liviu Dragnea.