Evenimentul Zilei > Actualitate > Se lucrează la cea mai RAPIDĂ mașină din lume! Viteza prognozată va doborâ recordul mondial de VITEZĂ
Se lucrează la cea mai RAPIDĂ mașină din lume! Viteza prognozată va doborâ recordul mondial de VITEZĂ

Se lucrează la cea mai RAPIDĂ mașină din lume! Viteza prognozată va doborâ recordul mondial de VITEZĂ

O echipă de cercetători doreşte să doboare recordul mondial de viteză! Acesta datează din anul 1997, când Thrust SSC a devenit cea mai rapidă mașină din lume, atingând viteza de 1.228 de kilometri pe oră. Recordul a însemnat și faptul că automobilul a devenit primul din istorie care să spargă bariera sunetului.

Cercetătorii de la proiectul Bloodhound lucrează alături de Oracle pentru a stabili un nou record de viteză la sol. Scopul noului automobil este să ajungă la viteza de 1.000 de mile pe oră, sau 1.609 kilometri pe oră.

Automobilul va efectua un prim test în luna octombrie, când viteza programată pentru Bloodhound va fi de 200km/h. Testul va fi unul edificator pentru viitorul mașinii, care are de atins o viteză mult superioară celei din 1997.

Tehnicienii folosesc tehnologie cloud pentru obținerea vitezei amețitoare.

 

La momentul actual, mai bine de o sută de mii de studenți din întreaga lume lucrează la diverse activități care au legătură cu proiectul actual.