Evenimentul Zilei > Social > Programul Rabla: statul oferă 10.000 de euro pentru achiziţia unei maşini electrice
Programul Rabla: statul oferă 10.000 de euro pentru achiziţia unei maşini electrice

Programul Rabla: statul oferă 10.000 de euro pentru achiziţia unei maşini electrice

Șoferii care au de gând să își cumpere mașină nouă în acest an, nu trebuie să-și mai facă griji că nu vor strânge suficienți bani. Statul le oferă până la 10.000 de euro, dar trebuie să îndeplinească câteva condiții.

Prin programul Rabla, aceștia își pot schimba mașinile uzate, care au o vechime de peste opt ani, cu unele noi. Programul Rabla Plus, în schimb, încurajează șoferii să achiziționeze un autoturism nou electric.

În funcție de programul pe care vor să-l acceseze, solicitanții pot primi 6.500 de lei pentru înlocuirea mașinii uzate, prin intermediul programului Rabla. De asemenea, solicitanţii pot primi până la 45.000 de lei pentru achiziția unei mașini electrice. Totuşi, există o condiţie şi anume ca această valoare să nu reprezinte mai mult de 50% din preţul total al autoturismului.

Programul Rabla a început în anul 2005, iar în primii ani cine îşi ducea maşina veche la casat îşi putea cumpăra una nouă cu o reducere de 3.000 de lei. Din 2010, prima de casare a fost înlocuită cu un tichet valoric de 3.800 de lei, a cărui valoare a crescut la 6.500 de lei începând cu anul 2013

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: