Evenimentul Zilei > Social > Programul Rabla pentru Electrocasnice. Începe prima etapă a înscrierilor. Se pot cumpăra maşini de spălat rufe, maşini de spălat vase şi frigidere
Programul Rabla pentru Electrocasnice. Începe prima etapă a înscrierilor. Se pot cumpăra maşini de spălat rufe, maşini de spălat vase şi frigidere

Programul Rabla pentru Electrocasnice. Începe prima etapă a înscrierilor. Se pot cumpăra maşini de spălat rufe, maşini de spălat vase şi frigidere

Prima etapă a înscrierilor în Programul Rabla pentru Electrocasnice începe astăzi, 24 iunie, de la ora 10.00. Administraţia Fondului pentru Mediu a anunțat că bugetul etapei este de 25 de milioane de lei.

Persoanele fizice se pot înscrie începând de vineri, ora 10.00, în prima etapă a Programului Rabla pentru Electrocasnice, pentru selectarea voucherelor aferente categoriei din care fac parte maşinile de spălat rufe, maşinile de spălat vase şi frigiderele/congelatoarele.

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a anunțat că bugetul primei etape a Programului Rabla pentru Electrocasnice este de 25 milioane de lei, iar selecţia voucherelor se face în perioada 24 iunie 2022, ora 10:00 – 30 iunie 2022, ora 23:59 sau până la epuizarea bugetului.

Persoanele fizice se mai pot înscrie în program prin crearea contului de utilizator până joi, 23 iunie, ora 23:59, în aplicaţia informatică disponibilă pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu – www.afm.ro.

Programul Rabla pentru Electrocasnice. Cum se acordă voucherele

În prima etapă, se acordă vouchere pentru achiziţionarea de echipamente electrice şi electronice de uz casnic, după cum urmează: 400 de lei pentru maşini de spălat rufe, inclusiv cu uscător, având cel puţin noua clasă energetică C; 400 de lei pentru maşini de spălat vase având cel puţin noua clasă energetică D şi 400 de lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare având cel puţin noua clasă energetică E.

Perioada de derulare a unei etape de selecţie a voucherelor este de 7 zile sau până la epuizarea bugetului alocat etapei respective.

După publicarea listei persoanelor fizice aprobate pe site-ul AFM, solicitanţii se vor prezenta la unul dintre comercianţii validaţi, de unde vor achiziţiona echipamentul dorit.

Cum se desfășoară Programul Rabla pentru Electrocasnice

Dacă predai o mașină de spălat rufe veche obții voucher de 400 de lei, cu care cumperi o mașină de spălat rufe cu noua clasă energetică minimum C. Lista completă o puteţi analiza pe site-ul rablaelectrocasnice.ro.

Voucherul este nominal şi netransmisibil şi nu poate fi utilizat decât de persoana căreia i-a fost emis, în urma înscrierii pe site-ul AFM. Valabilitatea voucherului se reduce de la 15 zile la 7 zile de la data validării acestora de către AFM, termen în care trebuie utilizate la un comerciant validat. Ulterior utilizării la un comerciant validat, formalitățile de achiziționare a echipamentelor eligibile trebuie realizate tot într-un termen de 7 zile.

„Am eliminat televizoarele pentru că riscam să transformăm acest program într-un program doar pentru ele. Cred că anul trecut am asigurat un sprijin suficient de mare pentru televizoare”, a anunțat ministrul Mediului, Tanczos Barna.

A doua sesiune se va desfășura în perioada noiembrie – decembrie. Înainte de a participa în program, cei care vor să beneficieze de un voucher cu ajutorul căruia să-și cumpere aparate noi trebuie să-și facă un cont de utilizator.