Evenimentul Zilei > Social > Programul „Litoralul pentru toţi” în pericol. Problema s-a acutizat
Programul „Litoralul pentru toţi” în pericol. Problema s-a acutizat

Programul „Litoralul pentru toţi” în pericol. Problema s-a acutizat

Programul „Litoralul pentru toţi” debutează la 1 septembrie, cu preţuri de la 50 la 140 de lei pe zi, în funcție de clasificare, numai că multe dintre hoteluri refuză rezervările pentru luna septembrie din cauza lipsei de angajați.

Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) anunță că 49 de hoteluri s-au înscris în program, iar biletele se pot cumpăra şi cu vouchere de vacanţă. Programul începe pe 1 septembrie și durează până la 30 septembrie, iar tarifele practicate în cadrul programului sunt mai mici cu până la 70% faţă de cele din vârf de sezon.

„Aflat la a 36-a ediție, programul special prezintă același interes din partea turiștilor ca și acum 18 ani, când a fost lansat, fiind singurul program social din România susținut integral de mediul de afaceri, respectiv de patronatele hoteliere autohtone. Pentru a veni în sprijinul turiştilor, multe hoteluri intrate în program mențin aceleași tarife nemodificate de 7 ani, deși costurile utilităților au suferit în toată această perioadă majorări de peste 60%, iar în unele cazuri chiar s-au dublat. Și în cadrul acestei ediții, sejururile pot fi achitate și cu vouchere de vacanță”, se arată în informarea FPTR.

Federația afirmă că este al treilea an consecutiv în care turismul din România, în special hotelurile de pe litoral, se confruntă cu o acută criză de personal, multe hoteluri refuzând rezervările în septembrie din cauza lipsei de forță de muncă. Cele 49 hoteluri de pe litoralul românesc care au raspuns pozitiv programului, pun la dispoziție 3.675 de locuri în fiecare dintre cele patru serii saptămânale.

Tarifele practicate în cadrul programului sunt mai mici cu până la 70% faţă de cele din vârf de sezon.

„Aflat la a 36-a ediţie, programul special «Litoralul pentru Toţi» prezintă acelaşi interes din partea turiştilor ca şi acum 18 ani, când a fost lansat, fiind singurul program social din România susţinut integral de mediul de afaceri, respectiv de patronatele hoteliere autohtone. Pentru a veni în sprijinul turiştilor, multe hoteluri intrate în program menţin aceleaşi tarife nemodificate de 7 ani, deşi costurile utilităţilor au suferit în toată această perioadă majorări de peste 60%, iar în unele cazuri chiar s-au dublat. Şi în cadrul acestei ediţii, sejururile pot fi achitate şi cu vouchere de vacanţă”, arată FPTR.

Potrivit federaţiei, pentru al treilea an consecutiv, turismul din România şi în special hotelurile de pe litoral se confruntă cu o criză a forţei de muncă fără precedent, multe hoteluri refuzând rezervări în septembrie din cauza lipsei de personal.

Cu toate acestea, până acum s-au înscris în program 49 hoteluri din toate staţiunile de pe litoral, care pun la dispoziţie 3.675 de locuri în fiecare dintre cele patru serii.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: