Evenimentul Zilei > Social > Program „Rabla pentru electrocasnice”. Ce sumă a fost alocată
Program „Rabla pentru electrocasnice”. Ce sumă a fost alocată

Program „Rabla pentru electrocasnice”. Ce sumă a fost alocată

Începe un alt „program Rabla”. Ghidul „Rabla pentru electrocasnice” a fost lansat în dezbatere publică luni, de ministrul Mediului Apelor și Pădurilor, Costel Alexe.

„Avem la dispoziţie 40 de milioane de lei şi românii pot achiziţiona până la finalul anului electrocasnice, cu voucherele primite în schimbul aparaturii la care renunţă. Am estimat că venim în sprijinul a 100.000 de români care vor apela la acest program, dar şi a industriei româneşti. La fel de important este că, prin achiziţionarea de noi electrocasnice, facturile la energie vor fi mai mici , iar statul reuşeşte să extragă aceste obiecte, în fond, nişte deşeuri, din casele românilor. Colectarea lor se va face organizat, nu vom mai găsi frigidere la gropile de gunoi ale oraşelor. Dacă solicitările vor fi mari, vom suplimenta suma alocată”, a explicat ministrul Costel Alexe.

Prin noul program, este finanţată achiziţia a şapte tipuri de aparaturi electrice şi electrocasnice.

Vouchere în valoare de 400 de lei vor fi acordate pentru maşini de spălat vase, aparate de aer condiţionat, inclusiv cele portabile, frigidere şi combine frigorifice, televizoare şi uscătoare de rufe, cele de 300 de lei pentru maşinile de spălat rufe, iar cine achiziţionează un aspirator va primi 200 de lei.

Voucherele vor fi electronice, iar doritorii se vor putea înscrie on-line, în aplicaţia de pe www.amf.ro, unde vor primi un număr de înregistrare cu care se vor prezenta la vânzătorii acreditaţi în program.

La cumpărarea unui nou produs, trebuie predat unul similar.

Acest ghid va sta în consultare publică 30 de zile, timp în care marii retaileri se vor înscrie în program, iar beneficiarii se vor putea prezenta apoi la unul dintre comercianţii acceptaţi, informează RomâniaTV.

Astfel, „Rabla pentru electrocasnice”, programul prin care statul îi încurajează pe români să-și înlocuiască electrocasnicele uzate cu unele eficiente energetic, mai puțin poluante, va debuta în toamnă. Anul trecut, programul a început din luna mai și jumătate din bugetul alocat s-a epuizat în nici patru ore.

Până acum cei care beneficiau de programul rabla pentru electrocasnice trebuiau să îndeplinească o serie de condiții: să aibă minimum 18 ani, să aibă documente de identitate valabile, să nu aibă datorii la stat și să predea la schimb un electrocasnic uzat.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: