Prognoza meteo, 13 aprilie. Soare și temperaturi de vară

Prognoza meteo, 13 aprilie. Soare și temperaturi de vară Prognoza ANM indică o încălzire a vremii pentru vineri, 28 iulie 2023. Sursa foto: Dreamstime

Prognoza meteo pentru sâmbătă, 13 aprilie, arată că vremea a fi neobișnuit de caldă pentru această perioadă. Conform ANM, temperaturile maxime vor ajunge la 30 C, în sudul țării. Spre seară, vor fi ploi slabe, în mai multe regiuni ale țării.

Prognoza meteo, sâmbătă, 13 aprilie. Temperaturi de vară, neobișnuit de ridicate pentru această perioadă

Soare, prognoza meteo 10 aprilie

Sursa foto: Pixabay

Conform ANM, sâmbătă, 13 aprilie, vremea va fi deosebit de caldă. Tempearaturile maxime  vor varia între  27 -30 C, iar cele   minimele se vor încadra între 4 şi 15 grade. Valori  mai scãzute se vor înregistra  în estul Transilvaniei. Cerul va fi variabil, cu înnorãri pe parcursul zilei în zona montanã şi submontanã, spun meteorologii. Spre searã şi noaptea în sud-est, unde pe arii restrânse vor fi  ploi labe,  însoţite chiar  de descãrcãri electrice.

La munte, vremea se va menține frumoasă, tocmai bună pentru drumeții. Conform meteorologilor, cerul va fi variabil,  mai mult norosc pe parcursul zilei. Pe alocuri se vor înregistra  averse slabe şi, posibil, descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri îndeosebi la altitudini mari. Temperaturile maxime vor ajunge la 17 C, iar cele minime la 8....9 C.

Cum va fi vremea în București și în Europa

Sursa foto: Arhiva EVZ

Bucureștenii vor avea o zi caldă, cu temperaturi neobișnuite pentru această perioadă. Conform ANM, temperatura maximã va fi de 24...25 de grade, iar cea minimã de 9...12 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri în primele ore ale zilei.  Vântul va sufla slab pânã la moderat. Presiunea atmosferică va fi variabilã.

Ne puteți urmări și pe Google News

Iată temperaturile din principalele orașe ale țării:

  • Timișoara: 28 grade Celsius, Precipitații: 10%, Umiditate: 45%, Vânt: 14km/h
  • Cluj Napoca: 24 grade Celsius, Precipitații: 10%, Umiditate: 50%, Vânt: 10 km/h
  • Sibiu: 22 grade Celsius, Precipitații: 20%, Umiditate: 52%, Vânt: 14 km/h
  • Brașov: 19 grade Celsius, Precipitații: 50%, Umiditate: 65%, Vânt: 11 km/h
  • Iași: 21 rade Celsius, Precipitații: 20%, Umiditate: 61%, Vânt: 19 km/h
  • Constanța:  20 grade Celsius, Precipitații: 50%, Umiditate: 76%, Vânt: 18 km/h

Și în Europa se simte valul cald de aer. Furtuna Kathleen care a făcut vestul continentului în weekendul trecut este responsabilă pentru conducerea aerului foarte cald spre nord, din nordul Africii, în multe părți de vest și centrul Europei. Temperaturile în regiuni ale Spaniei, Franței, Țărilor de Jos, Belgiei, Elveției și Germaniei au atins valori minime până la 25 de grade Celsius, cu maxime de peste 30 de grade Celsius (86 de grade Celsius) în sud-vestul Franței și în Germania, potrivit The Guardian.