Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016. Temperaturile, în luna februarie, vor fi – în general – mai ridicate decât ar fi normal pentru această perioadă.

Cum va fi vremea până pe 3 februarie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei săptămâni, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile extracarpatice. În ceea ce privește precipitațiile, regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nordice și centrale, iar în rest va fi deficitar.

Temperaturi mai mari decât media normală

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile, cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile extracarpatice. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare pe arii relativ extinse în jumătatea nordică a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale
pentru acest interval.

De la jumătatea lunii se încălzește

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi ușor deficitar, la nivelul întregii țări.