Evenimentul ZileiVremeaPrognoza meteo pentru România și București. Ce se întâmplă în unele zone

Prognoza meteo pentru România și București. Ce se întâmplă în unele zone

Prognoza meteo pentru România și București. Ce se întâmplă în unele zone
Prognoza meteo pentru începutul de săptămână se anunță a fi cu valori de temperatură peste cele normale în a doua jumătate a lunii noiembrie în cea mai mare parte a ţării, dar îndeosebi în vest, nord-vest şi centru, unde cerul va fi variabil.

În sudul şi în estul României, mai ales în zonele joase, nebulozitatea va fi persistentă în special în prima parte a zilei şi din nou seara şi noaptea când local se va semnala şi ceaţă şi izolat burniţă sau ploi slabe.

Conform prognozei meteo, în orele dimineţilor ceaţa se va forma pe spaţii mici şi în regiunile intracarpatice, cu precădere pe văi şi în depresiuni. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, cu viteze mai mari pe crestele Carpaţilor Meridionali unde rafalele vor depăşi 80…90 km/h, în sudul Banatului, iar trecător şi la cote reduse şi în celelalte zone. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 şi 21 de grade, iar cele minime în general între 3 şi 13 grade.

Luni, 18 noiembrie 2019: Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele climatologic specifice datei în cea mai mare parte a ţării, astfel că maximele se vor încadra între 12 şi 22 de grade, iar minimele între 3 şi 14 grade. În vest, nord-vest şi centru, cerul va fi temporar noros şi pe arii restrânse va ploua. În sud şi în est, în special în zonele joase, va fi nebulozitate persistentă mai ales la începutul zilei şi noaptea, local se va semnala ceaţă şi izolat burniţă sau ploi slabe. Vântul va avea intensificãri pe crestele montane, iar trecător şi pe areale mai mici şi în restul teritoriului.

Marți, 19 noiembrie 2019: În regiunile nord-vestice şi centrale cerul va fi variabil, în timp ce în rest va fi nebulozitate joasă de tip stratiform, asociată pe arii restrânse cu ploi slabe şi burniţă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona de munte. Mai ales dimineaţa şi noaptea izolat va fi ceaţă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 14 şi 19 grade şi minime între 4 şi 14 grade.


Accesează: