Evenimentul Zilei > Vremea > Prognoza meteo pentru Crăciun. Anunț de ultimă oră de la ANM
Prognoza meteo pentru Crăciun. Anunț de ultimă oră de la ANM

Prognoza meteo pentru Crăciun. Anunț de ultimă oră de la ANM

Conform prognozei meteo, în următoarele două zile se vor semnala ploi și ninsori în mare parte a țării.

Prognoza meteo pentru Crăciun. Meteorologii anunță că în urmatoarele două zile, România va fi lovită de ploi și de ninsori. Potrivit meteorologilor, la munte va ninge în timp ce o mare parte din țară va fi cuprinsă de ploaie.

Astfel, începând de duminică, și până marți, la ora 20.00, va ploua în cea mai mare parte a țării. Ploile vor fi mai frecvente în partea de vest, nord-vest și centru unde local se vor cumula cantități de apă mai mari de 20…30 l/mp, potrivit antena3.ro.

Începând din noaptea de luni spre marți, în Maramureș și Transilvania și trecător în nordul Moldovei și Dealurile Crișanei se vor semnala și precipitații mixte, iar în Maramureș și Transilvania și trecător în nordul Moldovei și Dealurile Crișanei se vor semnala și precipitații mixte.

Vântul va avea intensificări locale și temporare în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari (în general de 55…60 km/h) în regiunile sud-vestice și pe spații mai restrânse în centrul teritoriului, iar în noaptea de duminică spre luni, în special pe litoral și în bazinul vestic al Mării Negre.

În zonele montane, începând din seara de luni, 23 decembrie, vor predomina, treptat, ninsorile și se va depune un strat nou de zăpadă, mai gros în Munții Banatului și vestul Carpaților Meridionali. Pe creste, se vor semnala rafale ale vântului,  ninsoarea fiind viscolită iar vizibilitatea va fi temporar redusă.