Evenimentul ZileiVremeaPrognoza meteo în ultima zi din ianuarie. Semne bune de primăvară

Prognoza meteo în ultima zi din ianuarie. Semne bune de primăvară

Prognoza meteo în ultima zi din ianuarie. Semne bune de primăvară
Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță pentru duminică o vreme în încălzire. În ultima perioadă aceasta a fost foarte oscilantă, alternând zile calde cu cele reci. Ultimele zile au fost foarte reci și termometrele au indicat temperaturi scăzute, a nins și a viscolit.

Prognoza meteo în ultima zi din ianuarie. Meteorologii anunță acum un sfârșit de lună călduros și un final de iarnă la fel de plăcut.

O zi călduroasă

Pe 31 ianuarie, vremea începe să se încălzească în majoritatea regiunilor din țară. Temperaturile vor fi cuprinse între 2 și 9 grade celsius în toată țara, însă cerul va continua să fie acoperit de nori. Izolat se va ajunge până la 13 grade.

La București, maxima va ajunge până la 7 grade, iar temperatura minimă nu va mai scădea sub -2 grade. Sunt șanse minime de ploaie și vântul va sufla slab și moderat.

La munte va continua să ningă și se va așeza un strat nou de zăpadă. Și în Moldova va ninge, însă temperaturile vor fi mai ridicate decât cele obșnuite pentru acest interval. Zăpadă se va topi repede, la fel și stratul care s-s format zilele trecute, când a nins abundent.

Prognoza meteo în ultima zi din ianuarie. Cum va fi vremea în februarie

 Vremea se încălzește semnificativ. Primele zile ale lunii februarie vor fi marcate de temperaturi extrem de ridicate pentru această perioadă, respectiv finalul iernii. Totuși, nu scăpăm de iarnă luna aceasta. Vor mai exista ninsori în următoarele zile și vremea va mai aduce schimbări, însă nu sunt anunțate modificări majore.

Precipitațiile vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. Însă, acestea ar putea deveni ușor excedentare în sudul țării. În cea de-a doua săptămână din februarie, lucrurile se schimbă.

Conform meteorologilor, temperatura media a aerului va fi mai mare decât ar fi normal pentru acest interval, în toată România, dar în special în sudul și sud-estul țării, iar precipitațiile vor fi normale pentru această săptămână, dar ceva peste medie în jumătatea vestică a țării.

În cea de-a treia săptămână din luna februarie, aceasta fiind ultima pentru care a fost emisă o prognoză, temperaturile vor fi în jurul celor specifice perioadei, destul de plăcute totuși pentru o lună de iarnă, peste tot în țară. Precipitațiile vor fi și ele apropiate de cele normale pentru intervalul menționat, în toată țara.

 


Accesează: