Astăzi, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în vestul, centrul și nordul țării, unde mai ales spre seară și noaptea, pe arii restrânse, se vor semnala ploi de scurtă durată.

Vântul va prezenta intensificări la munte, în special în zona înaltă, unde se vor atinge viteze de 60…70 km/h, iar în Carpații Meridionali, mai ales noaptea, rafalele vor depăși 80-90 km/h. Intensificări ale vântului se vor înregistra și în regiunile estice, sud-estice și vestice și pe arii restrânse în rest, în general, cu viteze de 45-55 km/h.

Temperaturile maxime, semnificativ mai scăzute decât în ziua precedentă în sud-estul teritoriului, se vor încadra 14 și 16 grade Celsius, în Maramureş, nordul Moldovei şi pe litoral, şi 27-28 de grade Celsius, în sudul Banatului şi al Olteniei. Minimele se vor încadra între 3 grade în estul Transilvaniei și 18-19 grade în sudul Banatului.

Și în Capitală, vremea va fi predominant frumoasă, iar valorile termice vor fi mai scăzute decât în ziua precedentă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 24…25 de grade, iar cea minimă va fi de 10…12 grade.

Joi, vremea se va încălzi devenind deosebit de caldă pentru mijlocul lunii mai, în special în regiunile sudice și sud-estice. Temperaturile maxime, vor fi cuprinse între 25 și 34 de grade, cu valori mai scăzute în Delta Dunării, iar cele minime se vor situa, în general, între 8 și 18 grade.

Cerul va fi variabil, dar mai ales după-amiaza și seara, instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări temporar accentuate averse și descărcări electrice, local în regiunile nordice și în zonele de deal și de munte și izolat în rest. Vântul va prezenta intensificări temporare în cea mai mare parte a țării, pe arii restrânse vor fi vijelii, astfel se vor înregistra viteze, în general de 55….70 km/h, iar în zona montană înaltă vor fi rafale de peste 90 km/h. Izolat se vor înregistra cantități de apă mai însemnate și căderi de grindină.

Și în Capitală vremea va fi deosebit de călduroasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre seară, dar mai ales la începutul nopții, însă probabilitatea pentru averse şi descărcări electrice va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat cu unele intensificări îndeosebi după-amiaza. Temperatura maxima se va situa în jurul valorii de 32 de grade, iar cea minimă va fi de 17-18 grade, ușor mai scăzută în zona preorășenească.