Evenimentul Zilei > Vremea > Prognoza meteo, 31 august. Toamna își intră în drepturi. În ce zone scad temperaturile
Prognoza meteo, 31 august. Toamna își intră în drepturi. În ce zone scad temperaturile

Prognoza meteo, 31 august. Toamna își intră în drepturi. În ce zone scad temperaturile

Sfârşitul lunii august vine cu temperaturi de toamnă. Vremea va fi răcăroasă, iar temperaturile sunt în scădere. Iată prognoza meteo pentru 31 august.

Vremea, marți, 31 august, va fi răcoroasă, cu precădere în teritoriile din vestul, nordul și centrul României. Cerul va prezenta înnorări temporare accentuate în special în a doua parte a zilei, când, pe arii relativ extinse se vor semnala averse cu caracter torențial, însoțite de descărcări electrice. Rafalele de vânt se vor intensifica. Pe alocuri, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 35 de l/mp.

În restul României, temperaturile vor fi apropiate de normal. Cerul va fi variabil – în prima parte a zilei, mai mult senin. Rafalele de vânt vor fi slabe și/sau moderate. Presiunea atmosferică nu va prezenta variații semnificative.

Temperaturile minime se vor situa între 10 și 20 de grade, cele mai slabe fiind estimate în depresiuni, unde valorile vor atinge în jur de 7 grade Celsius. Temperaturile maxime se vor situa între 18 grade în Maramureș și 29 de grade Celsius în bărăgan și sudul Olteniei.

Se anunță vreme frumoasă în București

În București, vremea va fi frumoasă. Dimineața, însă, se vor semnala temperaturi răcoroase. Cerul va fi, în general, senin. Rafalele de vânt vor fi slabe și/sau moderate. Presiunea atmosferică nu va prezenta variații semnificative.

Temperatura minimă va fi de aproximativ 13 grade, în timp ce valorile termice maxime vor atinge 28 de grade Celsius.

Vreme instabilă în zonele montane

Vremea, la munte, va fi răcoroasă și instabilă. Cerul va prezenta înnorări accentuate, însă pe perioade scurte de timp, cu precădere după-masa.

Se vor manifesta și averse cu caracter torențial. Pe alocuri, cantitățile de apă vor depăși, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, 35 de l/mp.

Ce vești aduce prognoza meteo pentru turiștii de la mare

Pe litoral, vremea va fi, în general, frumoasă, potrivit prognozei meteo pentru marți, 31 august. Cerul va fi variabil. Rafalele de vânt vor fi slabe și/sau moderate.

Temperaturile minime se vor încadra între 17 și 20 de grade Celsius. Valorile termice maxime se vor situa între 25 și 26 de grade. Temperatura apei mării va fi de aproximativ 24 de grade.

Publicat in categoriile: Vremea
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News