Prognoza meteo, 25 aprilie. Vremea se împarte în două anotimpuri. În ce zone se încălzește

Prognoza meteo, 25 aprilie. Vremea se împarte în două anotimpuri. În ce zone se încălzește Vremea. Sursa foto: Pixabay

Administrația Națională de Meteorologie(ANM) a emis prognoza meteo pentru 25 aprilie. Temperaturile continuă să crească, în special în sud-estul țării, iar în restul teritoriului se vor menține sub mediile obișnuite pentru această perioadă.

Prognoza meteo, 25 aprilie. Cum va fi vremea în țară

În partea de sud-est a țării, temperaturile vor fi similare cu cele din perioada anterioară, în timp ce în restul regiunilor vremea se va înrăutăți.

În regiunile Transilvaniei, Moldovei, Munteniei, precum și în cea mai mare parte a Oltenei și a Dobrogei, cerul va fi predominant noros și se vor înregistra ploi. Cantitățile de precipitații vor depăși 15...20 l/mp, iar în special în sud-est vor fi însoțite de descărcări electrice.

În restul țării, vor fi înnorări temporare, iar ploile vor fi izolate, afectând doar zone restrânse. La munte, la altitudini de peste 1500 m, în special în Carpații Meridionali și Orientali, se vor înregistra precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Ne puteți urmări și pe Google News

În timpul nopții, cerul va deveni mai senin în cea mai mare parte a teritoriului, iar precipitațiile vor diminua treptat către nord-est. Vântul va avea intensitate slabă până la moderată, cu unele rafale mai puternice în sud, est și centrul țării, mai ales în timpul ploilor.

Potrivit ANM, temperaturile maxime vor varia între 9 grade în estul Transilvaniei și 25 de grade în estul Munteniei și în Dobrogea continentală, în timp ce temperaturile minime vor oscila între 0 și 12 grade, cu valori mai scăzute în depresiuni, unde spre sfârșitul intervalului se pot înregistra condiții de brumă. În unele zone, dimineața și noaptea, se poate forma ceață izolat.

Vremea se incalzește

Sursa foto: Photo 71839106 © Alexino | Dreamstime.com

Prognoza meteo în București

Valorile termice vor fi sub medie pentru această perioadă, astfel că temperatura maximă se va situa între 16 și 17 grade, iar cea minimă între 6 și 8 grade. În timpul zilei și la începutul nopții, vor fi înnorări temporar accentuate, însoțite de averse posibil moderate cantitativ și de fenomene electrice, urmate de schimbări în cer spre variabil. Vântul va avea în general o intensitate moderată în prima parte a intervalului, apoi va slăbi. Presiunea atmosferică va fi variabilă în prima parte a intervalului, urmând să crească treptat.

Vremea de Paște și 1 mai

În săptămâna 29.04.2024-06.05.2024, temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Regimul pluviometric se va situa în jurul celui normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

În săptămâna 06.05.2024-13.05.2024, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.