Evenimentul Zilei > Vremea > Prognoza meteo, 2 septembrie. Ploile și vântul pun stăpânire pe România
Prognoza meteo, 2 septembrie. Ploile și vântul pun stăpânire pe România

Prognoza meteo, 2 septembrie. Ploile și vântul pun stăpânire pe România

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de joi, 2 septembrie. Vremea va fi în continuare răcoroasă, cu precădere în nordul și centrul țării.

Vremea, joi, 2 septembrie, va fi răcoroasă, în special în teritoriile din nordul și centrul țării. Cerul va fi variabil. Pe parcursul zilei se vor semnala înnorări temporare, iar pe suprafețe mici în zonele montane și centrul țării și izolat, în estul și sud-estul României va ploua slab. Rafalele de vânt se vor intensifica, iar vântul va atinge viteze până la 70 de km/h în Moldova și Dobrogea. În Carpații Meridionali, rafalele de vânt vor atinge 100 de km/h.

Temperaturile minime se vor situa între 4 și 13 grade Celsius. Valorile termice maxime se vor încadra între 18 grade Celsius în nordul Moldovei și în depresiuni și 27 de grade în sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei.

Vreme răcoroasă în București

În București, vremea va fi răcoroasă atât ziua, cât și noaptea. Cerul va fi variabil, iar pe parcursul zilei se vor semnala înnorări temporare. Rafalele de vânt vor fi slabe și/sau moderate.

Temperaturile minime vor fi de 12, 13 grade Celsius. Valorile termice maxime vor fi de aproximativ 25 de grade Celsius. Presiunea atmosferică va crește față de intervalul anterior.

Rafale de vânt de peste 100 km/h la munte

În zonele montane, vremea se va menține răcoroasă, în special la altitudinile mari. Cerul va fi variabil și va prezenta înnorări temporare pe timpul zilei. Pe suprafețe mici, va ploua slab.

Rafalele de vânt se vor intensifica și, în general, vor atinge 70 de km/h. Pe crestele Carpaților Meridionali, vântul va depăși 100 de km/h.

Cum va fi vremea la mare

Pe litoral, vremea va fi mai rece decât în mod normal, potrivit prognozei meteo pentru joi. Cerul va fi variabil, însă condițiile pentru ploi vor fi reduse. În a doua parte a zilei, cerul va fi mai mult senin.

Rafalele de vânt vor fi moderate, cu unele intensificări care ar putea să depășească 70 de km/h.

Temperaturile minime vor fi de aproximativ 15 grade, în timp ce maximele se vor încadra între 21 și 24 de grade Celsius. Temperatura apei mării va fi cuprinsă între 21 și 24 grade.

Publicat in categoriile: Vremea
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: