Evenimentul Zilei > Vremea > Prognoza meteo, 19 martie. Vreme frumoasă și fără precipitații. Temperaturile vor crește
Prognoza meteo, 19 martie. Vreme frumoasă și fără precipitații. Temperaturile vor crește

Prognoza meteo, 19 martie. Vreme frumoasă și fără precipitații. Temperaturile vor crește

Administrația Națională de Meteorologie(ANM) a emis prognoza meteo pentru 19 martie 2023. Vremea se încălzește în majoritatea zonelor din țară, iar cerul va fi parțial senin. Vântul va sufla slab şi moderat.

Administrația Națională de Meteorologie(ANM) a emis prognoza meteo pentru 19 martie 2023. Vremea va fi frumoasă în majoritatea zonelor din țară. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări ziua în estul şi sud-estul ţării, unde va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări pe crestele montane. Maximele se vor încadra în general între 10 şi 17 grade, iar cele minime între -2 şi 8 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei pânã spre -5 grade. Meteorologii anunță ceață și brumă de dimineață. Presiunea atmosferică va scădea uşor.

Vremea în Capitală

Vremea va fi călduroasă și în Capitală. Cerul va avea înnorări în primele ore ale zilei, apoi se va degaja treptat. Vântul va sufla slab până la moderat. Maxima va fi de 13…14 grade, iar cea minimă de 0…3 grade.

Sursă Dreamstime

Vremea în zonele montane

Vremea se încălzește și la munte. Cerul va fi variabil, cu înnorări noaptea în masivele vestice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări pe crestele montane. Meteorologii anunță ceață dimineaţa şi noaptea.

Vreme se încălzește considerabil

Meteorologii au transmis că un val de căldură din nordul Africii va ajunge în România în următoarele zile și că vor fi și maxime de 25 de grade Celsius. Vremea va fi călduroasă în cele mai multe regiuni din România. Meteorologii au explicat că mai multe mase de aer cald vor ajunge pe teritoriul țării noastre dinspre Marea Mediterană și nordul Africii. Chiar dacă temperaturile vor fi ridicate, sunt așteptate precipitații în nordul și vestul țării.

În săptămâna 20 – 27 martie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Maximele perioadei vor ajunge chiar și la 20 de grade Celsius. În ceea ce privește precipitațiile, ploile vor fi deficitare în regiunile extracarpatice. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal în restul țării. Meteorologii anunță ploi slabe și în sudul și sud-estul țării, iar în zonele montane sunt așteptate fulguieli.

Publicat in categoriile: Vremea
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: