Evenimentul Zilei > Social > Profesorul trăznit! Românul a uimit pe toată lumea cu ideea sa
Profesorul trăznit! Românul a uimit pe toată lumea cu ideea sa

Profesorul trăznit! Românul a uimit pe toată lumea cu ideea sa

Se întâmplă în orașul Bistrița și totul este subiectul unui film documentar care va fi prezentat la un festival de film, la categoria documentare.

Profesorul se numește Dorin Ioniță iar de câțiva ani și-a amenajat în propria casă, o sală de clasă, dotată cu bănci și tablă de scris, unde oferă elevilor care doresc, meditații la matematică, notează Bistrițeanul.ro.

Dorin Ioniță a fost profesor de matematică, până în urmă cu exact zece ani, când și-a dat demisia și a plecat de la catedră, unde avea un post stabil. ”Fraților. un prost în minus, făceți ce vreți, dar eu nu mai stau. Un om care își iubește meseria, credeți-mă că nu face compromisuri în meserie”, spune profesorul că le-ar fi spus colegilor lui, după care a plecat.

În promo-ul filmului documentar, profesorul Ioniță este înconjurat de elevi. Ba mai mult, profesorul se aude când spune că manualele din prezent sunt doar pentru ”imbecilizat copiii”. ”Ia dă cartea aia de imbecilizat copii, ce editură e aia?”, spune profesorul, adresându-se unui elev pe care îl meditează.

Visul profesorului este spus chiar de ”profesorul trăznit”. „Visez o școală în care nimeni și nimic să nu se predea, să se scape de tirania profesoratului”.

Documentarul este realizat de Alex Brendea care a avut șansa să lucreze la mai multe documentare inclusiv cu cei de la HBO. Documentarele sale au putut fi urmărite în mai multe țări europene.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News