Evenimentul Zilei > Actualitate > Profesorul Streinu Cercel, desființat pentru gafele de comunicare
Profesorul Streinu Cercel, desființat pentru gafele de comunicare

Profesorul Streinu Cercel, desființat pentru gafele de comunicare

Medicul Adina Alberts susține că doctoral Adrian Streinu Cercel nu este cel mai potrivit să conducă „lupta” contra noului coronavirus și prezintă un top al gafelor comise de acesta pe parcursul evoluției pandemiei.

Adina Alberts susține că Adrian Streinu Cercel a comunicat deficitar și a produs confuzie încă de la apariția primelor contaminări cu noul covirus. Într-o postare pe Facebook, Adina Alberts susține că aceste gafe au făcut rău sistemului medical și au avut drept consecință situația actuală a sistemului medical.

„Doctorul Adrian Streinu Cercel, directorul Spitalului Matei Balș și omul-momentului în ceea ce privește informarea publicului, a comunicat deficitar și derutant încă de la apariția pericolului, în ianuarie 2020. Prima și cea mai mare gafă a fost când a declarat că «acest virus este de 10 ori mai ușor că gripa». Toate aceste declarații năucitoare, au bulversat opinia publică, mai ales că mulți alți medici au luat atitudine publică față de aceste nonsensuri! În acest moment sistemul sanitar se confruntă cu demisii în masă, medici și asistente refuză să se arunce în lupta anti coronavirus, cu piepturile goale! Puteți să îi condamnați?! Eu, nu!”, a arătat Adina Alberts în postarea sa de pe Facebook.

Medicul Adina Alberts arată care sunt cele șapte gafe pe care le consideră incalificabile, pe care le-a comis Adrian Streinu Cercel pe parcursul evoluției pandemiei:

„1. 24.02.2020: În ceea ce priveşte eficienţa soluţiilor antibacteriene, medicul a spus: «Ce fac apa şi săpunul nu face niciun dezinfectant»;

  1. 27.02.2020: Dr Streinu-Cercel a declarat că noul virus COVID-19 este «de 10 ori mai slab decât virusul gripal»;
  2. 27:02.2020 Întrebarea reporterului: «Și dacă intrăm în contact cu oamenii și dăm mâna?»; Dr Streinu: «Dăm mâna, ne vedem de treaba noastră…»;
  3. 12.03.2020: «Alcoolul sanitar nu este bun, nu foloseşte la nimic. Spirtul medicinal nu e bun»;
  4. 12.03.2020: Despre introducerea Vitaminei C în tratarea coronavirusul: «Este fals, fals cu majuscule!»;
  5. 26.03.2020: Despre plângerile cadrelor medicale legate de lipsa echipamentelor medicale: «Au de toate, și măști FFP2, și FFP3, și combinezoane. Sunt istericale de moment.»;
  6. 29.03.2020: «Acest virus parşiv se ascunde în praf şi mizerie. Am rugat autorităţile locale să spele (…) parcurile pentru că acolo se ascunde virusul.», a declarat dr Streinu. În prealabil, pe 01.03.2020, i-a oferit un alt răspuns lui Marius Tucă, vizavi de acest subiect: « (…)Să ştiţi că nici virusului nu-i place mizeria. Nu. Îi place curăţenia…»

Dvs ce credeți? Este managerul de la Balș și un bun manager al epidemiei de CORONAVIRUS?“, a arătat Adina Alberts în postarea de pe Facebook.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.