Evenimentul Zilei > Actualitate > Profesorul de dans care hărțuia folcloristele. „Mă pipăia pe unde apuca. M-a pupat de față cu soția!”
Profesorul de dans care hărțuia folcloristele. „Mă pipăia pe unde apuca. M-a pupat de față cu soția!”

Profesorul de dans care hărțuia folcloristele. „Mă pipăia pe unde apuca. M-a pupat de față cu soția!”

Mai multe tinere din ansamblul de dansuri populare Someșul Apahida îl acuză pe Ioan Moldovan că le hărțuiește sexual. Cazul a ajuns în atenția IPJ CLuj, care a deschis un dosar penal pe numele acestuia. „Evenimentul zilei” vă prezintă în exclusivitate fragmente din declarațiile date de dansatoare.

La Inspectoratul Județean de Poliție Cluj (IPJ) a fost înregistrat un dosar penal în care mai multe tinere, care fac parte din ansamlul de dansuri populare Someșul Apahida, unul din cele mai cunoscute din Transilvania, au reclamat faptul că sunt hărțuite sexual de profesorul Ioan Moldovan. Cazul a fost dezbătut și de consilierii locali din comuna Apahida, care au decis să îl suspene pe antrenor din funcția pe care o deține.

Acuzele unei minore

„Evenimentul zilei” vă prezintă, în exclusivitate, fragmente din declarațiile date de tinere. Una dintre dansatoare, Denisa P., susține că profesorul Moldovan ar fi încercat să profite de ea încă din anul 2011, pe când avea doar 13 ani. „În anul 2011, când am fost în turneul din Bulgaria … mi-a desfăcut sutienul când eram în apă și a încercat tot felul de jocuri prostești, crezând că ajunge unde vrea. De atunci a continuat să mă prindă de fund și de sâni de nenumărate ori”, a declarat tânăra, care a mai precizat că l-a întrebat pe profesorul Moldovan de ce face aceste lucruri, i-ar acesta ar fi răspuns: „Aș pune și eu mâna pe ceva”.

„M-a prins forțat după cap”

O altă tânără, Corina V., a declarat că ansamblul de dansuri populare a fost invitat la o nuntă pentru un moment artistic. După, a povestit fata, profesorul Moldovan ar fi prins-o, cu forța, și ar fi sărutat-o de mai multe ori pe gură. „Mi-a prins capul cu ambele mâini și a început să mă pupe de mai multe ori pe gură, de față cu soția sa, Victoria Moldovan”. Același scenariu este descris și de eleva Iulia D.: „M-a prins forțat după cap, trăgându-mă pe spate și sărutându-mă pe gură, cu limba”.

Acuzațiile aduse de tinere sunt care mai de care mai grave. Ana Maria C., în vârstă de 21 de ani, susține că profesorul Moldovan ar fi încercat să o violeze. Tânăra le-a declarat anchetatorilor că, la un moment dat, profesorul ar fi sunat-o, pentru a o chema să plătească o taxă pentru cursuri la Școala Populară de Artă.

„Când am ajuns, domnul a sărit pe mine și m-a trântit pe pat forțat, încercând să abuzeze de mine. Am țipat să mă lase în pace că încep să plâng. După acest conflict, a încercat să mă mituiască cu bani, suma pentru început fiind de 200 de lei, pe care i-am refuzat vehement”, susține și Ana Maria C., care a mai adăugat că profesorul Moldovan o săruta cu forța și o „pipăia pe unde apuca”.

I-a redus salariul cu cinci la sută

Primarul comunei Apahida, Grigore Fati (foto), a declarat că a luat decizia de a-l sancționa disciplinar pe Ioan Moldovan cu reducerea salariului cu cinci la sută. „Nu este neapărat pentru aceste acuze, ci pentru faptul că în turnee se mai consuma alcool și se întâmplau fapte care încălcau regulamentele. Am stat de vorbă cu domnul Moldovan și a negat totul. A recunoscut însă că, în urmă cu câțiva ani, a sărutat-o pe gură pe una dintre fete. Eu personal am sesizat Poliția”, ne-a declarat edilul Grigore Fati. Instructorul de dans Ioan Moldovan nu a putut fi contactat.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: