Răzvan Vonea, fost director al Colegiului Tehnic „Andrei Şaguna”, a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de detenţie în celebrul dosar în care era acuzat că „rezolva” contra-cost absenţe, note, examene la liceu şi la Universitate, ba chiar şi promovarea unor examene în grade didactice. Abia încarcerat, după condamnarea definitivă pentru corupţie, dascălul a fost eliberat ca urmare a unei contestaţii în anulare formulate de avocatul său împotriva sentinţei pronunțată pe 5 decembrie.

Bihoreanul a relatat că marea surpriză a fost motivarea acestei decizii: o gravă eroare comisă tocmai de cei care au pronunţat-o: magistraţii Curţii de Apel Oradea. Concret, judecătoarea Adela Condrovici, unul dintre cei doi magistraţi din completul care l-a trimis după gratii pe Răzvan Vonea, a fost în incompatibilitate deoarece soluţionase şi contestaţiile inculpatului la măsurile preventive dispuse de Tribunalul Bihor în timpul urmăririi penale, fapt interzis de Codul de procedură penală.

Legat de acest aspect, purtătorul de cuvânt al Inspecţiei Judiciare, Alin Bogdan Alexandru, a spus: „Am luat act de situaţia prezentată, vom prezenta materialul conducerii Inspecţiei Judiciare, care va analiza şi va decide dacă se impune sesizarea din oficiu”.

 

Te-ar putea interesa și: