Scandal în Învățământ! Profesor condamnat pentru trafic de droguri, menținut la catedră

Scandal în Învățământ! Profesor condamnat pentru trafic de droguri, menținut la catedră Profesor. Sursa Foto: Pixabay

Un profesor din Buzău, condamnat pentru trafic de droguri şi infracțiuni sexuale, a fost menținut la catedră într-un liceu şi o școală generală. 

Un profesor condamnat pentru trafic de droguri, a fost menținut la două şcoli din municipiul Buzău. Poliţiştii din Buzău au declanşat cercetări în rem pentru abuz în serviciu.

Profesorul de desen are o condamnare definitivă pentru trafic de droguri. Mai mult, acesta a comis infracțiuni de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor.

„În data de 14 septembrie, poliţiştii din cadrul Biroului Siguranţă Şcolară, urmare activităţilor specifice desfăşurate în contextul începerii anului şcolar, s-au sesizat din oficiu, faţă de conducerea a două unităţi de învăţământ din municipiul Buzău, sub aspectul profesor condamnat săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Profesor condamnat pentru droguri, menţinut la catedră

Din cercetările efectuate s-a stabilit faptul că cele două unităţi de învăţământ nu au desfăşurat corespunzător activităţile. Şi verificările specifice impuse de Legea 118/2019 privind Registrul naţional automatizat cu privire la persoanele care au comis infracţiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor, cu privire la un bărbat în vârstă de 40 de ani, din Buzău, cadru didactic în ambele şcoli.

„Mai mult, în urma investigaţiilor, cu privire la aceeaşi persoană, au fost constatate aspecte ce ar putea fi incidente Legii învăţământului preuniversitar 198/2023. Poliţiştii continuă cercetările, sub coordonarea parchetului, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, în vederea stabilirii cu exactitate a situaţiei de fapt şi luării măsurilor legale ce se impun”, arată IPJ Buzău.

Bord, Scoala, Universitate, Cercetare

Sursa foto: Pixabay

Surse din anchetă: Profesorul a fost condamnat în această vară

În aceste condiţii, ancheta pe care tocmai au declanşat-o poliţiştii trebuie să arate cine nu şi-a făcut treaba, astfel încât să fie trecute cu vederea faptele extrem de grave ale profesorului care, potrivit legii, îl împiedicau pe acesta să mai ajungă la catedră.

Surse din rândul anchetatorilor susţin că profesorul are o condamnare cu suspendare pentru trafic de droguri, în aeastă vară. În acest caz, Poliţia a sesizat şi Inspectoratul Şcolar Judeţean pentru a declanşa propria anchetă.

Profesorul respectiv preda desen la Şcoala Gimnazială nr 7 din Buzău şi la Liceul Alexandru Marghiloman din orasul Buzău.